Saskári vzali na kandidátku bývalého kaderníka. Riešiť má školstvo

    0
    Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

    „SaS sa vždy prezentovala ako strana odborníkov, namiesto lacných, populistických vyhlásení sme vždy volili odborné riešenia. O tom je aj náš program Agenda 2020, aby sa na Slovensku oplatilo podnikať, pracovať a žiť,“ povedal predseda liberálov Richard Sulík. Oblasť stredného a odborného školstva patrí podľa jeho slov k zanedbávaným, o to viac si príchod Gröhlinga cení.

    Gröhling okrem iných projektov odštartoval pred 10. rokmi vzdelávací projekt pre študentov stredných odborných škôl Education, ktorý spája školstvo a študentov s trhom práce. Za tri hlavné priority považuje Gröhling zjednotenie financovania školstva, ktoré je dnes veľmi roztrúsené. S tým súvisí aj navýšenie financií pre školstvo a platy učiteľov. Rovnako sa musí zatraktívniť učiteľský status. „Poviem to na rovinu, potrebujeme nových a mladých učiteľov,“ konštatoval Gröhling. Mladí ľudia by podľa jeho slov mali dostať šancu plniť si svoje sny, a to nielen ako zamestnanci, ale aj ako zakladatelia malých rodinných biznisov, ktoré ťahajú hospodárstva v celej západnej Európe. „Branislav Gröhling 10 rokov robí to, o čom iný len rozprávajú, prepája trh práce so školstvom a študentmi,“ uviedla poslankyňa SaS Lucia Nicholsonová. 

    Zákonodarca liberálov Martin Poliačik považuje Gröhlinga za silnú posilu tímu liberálov, on sám sa venuje základnému školstvu, Gröhling strednému a rady SaS pred časom rozšíril aj exminister školstva Eugen Jurzyca. Ak bude mať SaS šancu nastúpiť do budúcej vlády a obsadiť post školstva, môže začať rezort meniť okamžite po nástupe, keďže je veľmi dobre pripravená, vyslovil sa Poliačik. Na kandidátku SaS sa podľa Sulíka dostane aj odborník na eurofondy Ján Rudolf, bývalý poslanec liberálov Stanislav Fořt by mal kandidovať zo 28. miesta a dve miesta majú isté aj predstavitelia Občianskej konzervatívnej strany (OKS).

    - Reklama -