Sulík sa pustil do europarlamentu. Neuveríte, ako to tam funguje

    0
    Richard Sulík (Autor: SITA)

    Sulík tvrdí, že  dnes v europarlamente zažil 10 hlasovaní za menej ako minútu. Každé z týchto hlasovaní pritom prebehlo formou zdvihnutia rúk. „Kto má to šťastie, že rozumie predsedajúcemu priamo, stíha. Kto je odkázaný na tlmočníka v slúchadlách, má zmätok, lebo pravidelne sa stáva, že kým tlmočník prekladá „kto je za“, predsedajúci sa už pýta „kto je proti“.

    Podľa šéfa saskárov sa viacerí europoslanci na tento systém sťažovali. Tým však predsedajúci odporučil naučiť sa „za“, „proti“ a „zdržal sa“ vo viacerých jazykoch. Dôvodom má byť efektivita hlasovania. „To nie je žart. Nuž, tak dnes síce viacerí netušili,o čom hlasovali, ale zato sme boli efektívni,“ konštatuje Sulík.

    DNES V EUROPARLAMENTE – 10 HLASOVANÍ ZA MENEJ AKO MINÚTUKto má to šťastie, že rozumie predsedajúcemu priamo, stíha. Kto je odkázaný na tlmočníka v sluchadlách, má zmätok, lebo pravidelne sa stáva, že kým tlmočník prekladá “kto je ZA”, predsedajúci sa už pýta “kto je PROTI”. Tým, ktorí sa dnes sťažovali, odporúčil predsedajúci sa naučiť ZA, PROTI a ZDRŽAL SA vo viacerých jazykoch, lebo musíme byť efektívni. To nie je žart. Nuž, tak dnes síce viacerí netušili o čom hlasovali, ale zato sme boli efektívni…Ešte chcem dodať: existuje aj elektronické hlasovanie, len o málo pomalšie. To ale poslanci odmietajú používať pravidelne, lebo vraj nemusia všetci pri každom bode vedieť, kto ako hlasoval. Fraška.

    Posted by Richard Sulik on 25. november 2015

     

    Predseda liberálov pripomína, že existuje aj elektronické hlasovanie, len o málo pomalšie. „To však poslanci odmietajú používať pravidelne, lebo vraj nemusia všetci pri každom bode vedieť, kto ako hlasoval. Fraška,“  dodáva.

    Pod Sulíkovým statusom zaznela aj otázka, že ako je vôbec možné hlasovanie formou zdvíhania rúk spočítať. „To sa nesčítava, to sa odhaduje. Fakt, nekecám,“ odpovedal europoslanec. 

    - Reklama -