Bojte sa Boha a nasledujte príklad bratov, ktorí obrátili Francúzsko hore nohami, vyzýva al-Beldžíkí

    0
    V Paríži zomrelo pri teroristických útokoch viac ako 129 ľudí. Celé mesto truchlí (Autor: Jan Rychetský)

    “Toto posolstvo adresujem svojim bratom, ktorí zaostávajú, ó, bratia, bojte sa Boha a nasledujte príklad tých bratov, ktorí v priebehu niekoľkých hodín obrátili Francúzsko hore nohami,” vyhlásil na videu po francúzsky militant, ktorý si hovorí abú Katáda al-Beldžíkí (Belgičan). Zdôraznil, že parížske útoky síce rozplakali milióny, avšak spôsobili veľkú radosť “veriacim”. 

    Na videu vystupuje Belgičan s tvárou zakrytou bielou šatkou, ako stojí pred skupinou bojovníkov so zbraňami v rukách. Logo na videu naznačuje, že záznam bol vyhotovený vo východosýrskej provincii Dajr az-Zaur, ktorú ovláda Islamský štát. 

    Na videu zverejnenom na džihádistických webových stránkach sa o parížskych útokoch z 13. novembra vyjadrujú pochvalne aj islamisti z Tadžikistanu a Alžírska. K zodpovednosti za bombové útoky a streľbu, ktoré sa 13. novembra odohrali na šiestich miestach Paríža a na jeho predmestí Saint-Denis sa prihlásil Islamský štát. Tieto útoky si vyžiadali 130 obetí na životoch a vyše 350 zranených, pričom stav mnohých z nich je kritický. 

    - Reklama -