Nová teória o vojne v Sýrii. Môžu za ňu klimatické zmeny, tvrdí princ Charles

    0
    Andrej Kiska a princ Charles sa stretli v lete vo Windsore. (Autor: SITA)

    Stoosemnásť lídrov z celého sveta sa stretne na parížskom samite, kde majú v pláne prebrať otázku narastajúcich emisií skleníkových plynov.

    Symptómy, ktoré prerástli cez hlavu

    Charles v rozhovore pre Sky News uviedol, že teror v Sýrii je len symptómom  problému, ktorý sa mal už dávno riešiť. Britský princ tvrdí, že za terorizmus môžu  v istej miere aj klimatické zmeny. Uviedol, že tejto problematike sa v súčasnosti venuje aj americký Pentagon.

    ,,Naozaj musíme byť vždy konfrontovaní s katastrofami a chaosom, aby sme začali skutočne konať?” opýtal sa v rozhovore Charles, pričom vyjadril ľútosť nad neúspechom predchádzajúceho samitu o klímatických zmenách, ktorý sa konal v roku 2009 v dánskej Kodani. ,,Tam sa to skončilo katastrofálne, čo je – pravdupovediac – tragédia, keď  vezmeme do úvahy všetky tie stratené roky,” vyhlásil princ Charles. 

    Migrácia do miest

    Charles tiež uviedol, že gigantické suchá a problémy s vodnými zdrojmi spôsobili veľké presuny obyvateľstva z vidieka do miest, čo nepriamo súvisí práve so súčasnou nelichotivou situáciou.
     

    - Reklama -