Víno, perník, hudba. Diplomati v Bratislave predvádzali svoje krajiny

    0
    Vianočný bazár - charitatívne podujatie diplomatickej komunity v Starej tržnici v Bratislave (Autor: SITA)

    Okrem toho dnes návštevníci v Starej tržnici v Bratislave našli aj stánky šiestich neziskových organizácií, ktoré prezentovali svoju činnosť, či štyri medzinárodné školy. Tie počas dňa organizovali program a aktivity pre detských návštevníkov. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.

    Obyvatelia a návštevníci hlavného mesta si v nedeľu mohli pod jednou strechou “precestovať celý svet” a zakúpiť špeciality z rôznych kútov sveta – od javorového sirupu, ktorý ponúkali v kanadskom stánku až po klasické francúzske palacinky známe pod názvom crépes. Tento rok sa po prvýkrát zapojil so svojimi špecialitami aj Azerbajdžan, ktorý návštevníkom ponúka tradičné jedlá svojej kuchyne. Slovenský stánok v réžií rezortu diplomacie ponúka návštevníkom tradičné slovenské vína, zdobené perníky, vianočné ozdoby, ale aj hudobné nosiče slovenskej klasickej, ale aj modernej tvorby.

    „Je to podujatie, ktoré dáva možnosť zastupiteľským úradom jednotlivých krajín prezentovať u nás svoju kultúru, svoju kuchyňu, a je to zároveň aj podujatie ktoré ma veľmi silný charitatívny rozmer,” uviedol pri otvorení minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák. Zisk z charitatívneho vianočného bazáru pôjde na dobročinné účely.

    - Reklama -