Chcel pomôcť mužovi po útoku v Paríži, no keď mu roztrhol tričko, ostal šokovaný. Prečítajte si spoveď francúzskeho zdravotníka

    0
    Teroristické útoky v Paríži (Autor: SITA)

    V reštaurácii Voltaire sa plánoval odpáliť Brahim Abdeslam. Keďže mu však výbušné zariadenie zlyhalo, nikoho okrem seba nezabil. Na terase však ostalo niekoľko zranených. Tým sa  rozhodol pomôcť zdravotník David. Po tom, čo poskytoval pomoc jednému zo zranených, zistil, že išlo práve o samovražedného atentátnika, informuje Reuters.

    Nebol to plyn

    „Bol v bezvedomí, nevyzeral však nijako zvlášť zranený. Ale všimol som si na jeho tele, na boku, obrovskú dieru,“ hovorí David, ktorý nechcel zverejniť celú svoju identitu. „Keď som mu rozrthol tričko, všimol som si nejaké drôty,“ opisuje desivú situáciu zdravotník. Pôvodne si myslel, že išlo o výbuch plynu. Ako však povedal, veľmi rýchlo zistil, že sa mýlil a uvedomil si, že výbuch, ktorý spôsobil dieru na mužovom tele, vznikol práve preto, že išlo o samovražedného atentátnika. „Boli tam rôzne drôty – biely, červený, čierny aj jeden oranžový,“ opísal David. „Prvý drôt, ktorý som videl, bol červený. Myslím, že to bol detonátor,“ pokračoval.

    Hneď ako David zistil hroznú skutočnosť, dorazili na miesto hasiči, a on im povedal o svojom zistení. Následne na to bola nariadená evakuácia miesta.

    Zákazník ako každý iný

    David si v piatok večer vyšiel na večeru s kamarátom. V momente, keď im servírka priniesla jedlo, zaznel výbuch. Myslel si však, že ide o kúrenie a kričal, aby uzavreli prívod plynu. Abdeslama považoval za bežného zákazníka, nepomyslel by si, že ide o atentátnika. Myslí si, že sa odpálil, keď sedel na terase.

    Z toho, na čo prišiel David neskôr, však tiež zamrazí. Dozvedel sa totiž, že bomba na atentátnikovi nevybuchla úplne. „Keď som ho resuscitoval, robil som to dosť energicky. Potom som si uvedomil, že som takmer tiež mohol byť už po smrti,“ uviedol. Takto totiž mohol odpáliť výbušninu nevedomky.

    Brahim Abdeslam bol bratom Salaha, ktorý je na úteku a je na neho vydaný medzinárodný zatykač.

    Celú spoveď zdravotníka Davida si môžete pozrieť TU
     

    - Reklama -