Pozor na chemické útoky. Francúzska armáda distribuuje do nemocníc protilátky

    0
    V Paríži zomrelo pri teroristických útokoch viac ako 129 ľudí. Celé mesto trúchli (Autor: Jan Rychetský)

    Do nemocníc a staníc záchranných služieb po celom Francúzsku rozviezli úrady vakcíny proti sarinu. Len včera varoval pred hrozbou takéhoto útoku francúzsky premiér Manuel Valls poslancov Národného zhromaždenia. Protilátky, ktoré sa podávajú pri zásahu sarinom, distribuuje po francúzskych zdravotníckych zariadeniach armáda. Informuje o tom britský denník The Times.

    Distribúcia protilátok pre pacientov zasiahnutých sarinom je podľa portálu Breitbart dôkazom toho, že hrozby chemických útokov sú naozaj reálne. Sýria, z ktorej prichádza do Európy najviac utečencov, je známa tým, že má veľké zásoby chemických zbraní vrátane smrtiaceho sarinu. Jedovatý plyn použila sýrska armáda pred dvomi rokmi pri útokoch na okupované predmestia Damasku. O život vtedy prišlo 1 500 ľudí.

    Čo spôsobuje sarin?

    Toxický plyn sarin spôsobuje po vdýchnutí silné kŕče, paralýzu a následne smrť udusením, pretože obeti prestanú fungovať pľúca. Prvým príznakom otravy sarinom je biela chemická pena vytekajúca z úst pacienta. Jediná pomoc je rýchlo podať atropín, ktorý je mimoriadne efektívny pri liečení otravy sarinom, ale iba v prípade, že ho obeť otravy dostane čo najskôr.

    - Reklama -