Chemický poplach vo Francúzsku! Premiér sa obáva útoku biologickými zbraňami

    0
    Policajný zásah v Paríži (Autor: SITA)

    V prejave pred poslancami Národného zhromaždenia, ktorí budú debatovať o návrhu na predĺženie výnimočného stavu v krajine o tri mesiace, Valls upozornil, že “nič nemožno vylúčiť… Môže sa objaviť aj hrozba chemických alebo biologických zbraní”.
    Valls vyhlásil, že Francúzsko “čelí novej vojne, v ktorej terorizmus je prvým cieľom a prvou zbraňou”. Upozornil, že ide o vojnu, ktorej front sa sústavne presúva z miesta na miesto a “ocitá sa v jadre nášho každodenného života”.

    V prejave, ktorým zdôvodňoval oprávnenosť predĺženia výnimočného stavu, Valls vysvetlil, že “táto nová vojna je naplánovaná, vedená armádou zločincov. To, čo je nové, je ich modus operandi: spôsob, akým útočia a zabíjajú, sa neustále vyvíja.”
    “Hrôzu vyvolávajúce výmysly tých, ktorí vydávajú rozkazy, nemajú hraníc,” varoval Valls a ako príklad uviedol “útočné zbrane, odrezávanie hláv, ľudské bomby, rezné zbrane alebo všetko toto naraz, páchané jednotlivcami či komandami.”

    Ako jedno z opatrení, ktoré Francúzsko prijíma v boji s radikálnymi islamistami, dnes Valls uviedol vznik špecializovaných pedagogických centier a zariadení. Prvé z nich by malo byť otvorené do konca tohto kalendárneho roka.

    Ako uviedla BFMTV, vládny návrh na predĺženie výnimočného stavu podporuje aj klub opozičných Republikánov (LR) exprezidenta Nicolasa Sarkozyho.
    Bývalý premiér a poslanec LR Alain Juppé vysvetlil, že “prioritou sú v súčasnosti životy Francúzov, ich bezpečnosť, ktorú treba chrániť”. Podľa jeho slov teraz netreba brániť tým, ktorí sú pri moci, aby presadzovali svoju politiku, “aj keď aj my máme právo predkladať svoje vlastné návrhy.”

    - Reklama -