Mrazivé svedectvo správy z mobilu. Čítajte posledné slová teroristov pred útokmi v Paríži

    0
    Teroristické útoky v Paríži (Autor: SITA)

    „OK, sme pripravení,“ znel mrazivý text poslednej SMS, ktorú zanechal jeden z útočníkov na koncertnú sálu Bataclan. V piatok trinásteho novembra tam zomrelo 89 zo 129 obetí teroristických útokov. Mobil s krátkou správou našli vyšetrovatelia v smetnom koši pred vchodom do Bataclanu, kde hrala v osudnú noc metalová kapela Eagles of Death Metal.

    Polícia zatiaľ nezverejnila informácie o tom, ktorému z trojice útočníkov z koncertu mobil patril. Podľa francúzskeho portálu Mediapart je však údajne celkom isté, že mobil patril jednému z nich. Správy o SMS objavenej v zahodenom mobile sa do médií dostali potom, keď sa ukázalo, že do celej operácie bolo zapletených 9 a nie 8 útočníkov tak, ako to tvrdil Islamský štát.

    V čiernom Seate, z ktorého militanti strieľali na bary a reštaurácie, sedeli traja muži,“ uviedol nemenovaný zdroj blízky vyšetrovaniu pre denník Daily Mirror. Vyšetrovatelia teraz pátrajú po deviatom podozrivom, ktorý sa mal podľa nich podieľať na krvavých masakroch z konca minulého týždňa. „Snažíme sa určiť, koľko ich presne bolo, a nič nie je zatiaľ vylúčené,“ uviedol utajovaný zdroj pre britský denník.

    - Reklama -