Ľuďom vraj dnes chýba odhodlanie. Prečítajte si, čo ešte odznelo na bratislavskom mítingu opozície

    0
    Béla Bugár (Autor: SITA)

    „Dnes tu opäť máme vládu jednej strany. Ukazuje sa, že Smer nedokáže vyprodukovať taký veľký škandál, ktorý by dokázal oslabiť jeho pozície. A dnes hrozí, že zostaví vládu znova, napriek tomu, že Slovensko sa topí v korupcii pri verejných obstarávaniach, nefunguje justícia, kolabuje školstvo a nitkami v zdravotníctve poťahuje jedna klika. Vláda nemá mieru a nemá kontrolu nad sebou, lebo občanom zastiera oči neexistujúcimi nepriateľmi a kupuje si ich priazeň sociálnymi balíčkami,“ vyhlásil.

    Podľa Bugára to však nie je chyba občanov. „Je chyba aj v nás. V našej neochote spolupracovať za vyšší cieľ, ako je volebný výsledok. Som rád, že dnes tu stoja predstavitelia práve tých strán, ktoré sú schopné tento výsledok zvrátiť. Sú to strany, ktoré podľa môjho presvedčenia môžu vytvoriť zodpovednú, stabilnú alternatívu vlády Smeru,“ povedal. Pripomenul, že dnes si pripomíname Deň boja za slobodu a demokraciu. Ukazuje sa, že jeden takýto deň nestačí. „Naša spoločnosť si dopriala luxus zabúdania. O hodnoty slobody a demokracie musíme bojovať denne. A chrániť ich. Nie je to dar, nie je to samozrejmé a nie je to ani automatické právo. Ale stav mysle, ktorý si každý musí chrániť. Aj vtedy, keď je to pre neho osobne menej výhodné a pohodlné. Tak, ako to urobili ľudia pred 26 rokmi,“ dodal Bugár so želaním, aby sme nemuseli z našich detí vychovávať revolucionárov.

    Zabezpečenie základných funkcií štátu nedáva podľa predsedu Siete Radoslava Procházku nikomu dôvod robiť si nejaké osobitné zásluhy a biť sa do pŕs. „Je to prvoradá povinnosť,“ povedal. Ešte ich ale máme podľa neho dosť ďalších. Zdôraznil, že potrebujeme fungujúci štát, ktorý chráni svoju pracovitú väčšinu, ak máme mať dôvod zakladať si tu rodiny, domovy a pracovné kariéry. „Všetky tie čísla, grafy a štatistiky, celá makroekonomická a zahraničnopolitická kondícia Slovenska, za tým sú konkrétne výkony ľudí, ktorí ráno vstanú a idú do práce, alebo zostanú doma a o niekoho ešte príliš mladého, alebo naopak staršieho, sa starajú, alebo idú do školy a pripravujú sa na výkon,“ povedal.

    Míting na námestí organizovali KDH, Most-Híd a Sieť spolu s poslancom NR SR Alojzom Hlinom. Na míting prišlo približne 250 ľudí.


     

    - Reklama -