Útoky v Paríži zasiahli aj politiku v krajine. Francúzsky premiér má takmer totožné názory ako šéfka krajnej pravice Le Penová…

    0
    Marine Le Penová (Autor: SITA)

    Český portál Instory.cz poukázal na názorovú zhodu socialistu a krajnej pravičiarky. Le Penová totiž v reakcii na teroristické útoky v Paríži vyhlásila, že „… Francúzsko musí zakázať islamské organizácie, zavrieť radikálne mešity a vyhostiť cudzincov, ktorí kážu na našom území nenávisť, rovnako ako nelegálnych prisťahovalcov. Pokiaľ ide o členov týchto islamských hnutí dvojakého občianstva, je nevyhnutné zbaviť ich štátnej príslušnosti a zakázať im vstup na naše územie“. Jej slová však údajne vzbudili silný nesúhlas a veľké pobúrenie po celom svete.

    Pár hodín na to sa k rovnakej udalosti vyjadril aj francúzsky premiér Manuel Valls a jeho slová museli všetkých zástancov multikultúrnej politiky veľmi prekvapiť, keď vyhlásil, že „… musíme uzavrieť mešity a spolky, ktoré napádajú hodnoty Francúzskej republiky, a musíme vykázať všetkých cudzincov, ktorí kážu extrémizmus a sú proti našim hodnotám“.

    „Zdá sa, že Francúzsku konečne dochádza, že ´po dobrom´ to jednoducho nepôjde. Teraz je len otázkou, či po radikálnych slovách budú nasledovať aj radikálne činy,“ uvádza server Instory.cz. Ďalšou otázkou podľa portálu je, či tieto názory, ktoré pomerne prekvapivo zjednocujú oficiálny názor predsedu vlády s doteraz osočovanou krajnou pravicou, neprichádza pre Francúzsko trochu neskoro.

    - Reklama -