Až 50 miliónov dolárov ponúka Rusko za dolapenie vinníkov zodpovedných za pád lietadla

    0
    Trosky ruského dopravného lietadla, ktoré havarovalo na Sinajskom polostrove v Egypte (Autor: SITA)

    ,,Za poskytnutie dôkazov, ktoré prispejú k zaisteniu zločincov, bude vyplatená odmena 50 miliónov dolárov,” uvádza sa vo vyhlásení FSB, ktoré citovala agentúra TASS.

    Správa o vypísaní odmeny bola zverejnená krátko po tom, ako Moskva dnes po prvý raz oficiálne priznala, že októbrovú haváriu ruského dopravného lietadla spôsobil výbuch bomby so silou rovnajúcou sa jednému kilogramu TNT a celú udalosť označila za teroristický útok.
    Ruský prezident Vladimir Putin v reakcii na zistenia vyšetrovateľov prisľúbil vypátranie a potrestanie páchateľov útoku. Súčasne zdôraznil, že Rusko bude pokračovať v leteckých útokoch na ciele militantov v Sýrii a že ich ešte zintenzívni.

    Agentúra Reuters následne zverejnila informáciu, že ruské letectvo dnes podniklo nálety na mesto Rakka, sýrsku baštu militantnej organizácie Islamský štát (IS). Reuters sa odvolal na nemenovaného vysokopostaveného predstaviteľa francúzskej vlády.
    K zodpovednosti za útok, ktorý bol najhorším civilným leteckým nešťastím v ruskej histórii, sa prihlásila odnož IS operujúca na Sinaji. Moskva však vo veci viedla vlastné vyšetrovanie a až dnes priznala, že išlo skutočne o teroristický čin.

    - Reklama -