Čo sa dalo od komunistu Fica čakať? Na štátnika nedorástol a také lacné získavanie politických bodov, toto nemá obdoby. Jakub Filo dal premiérovi na frak

    0
    Predseda vlády Robert Fico a minister obrany Martin Glváč počas vyhlásenia k teroristickým útokom v Paríži (Autor: SITA)

    Od bývalého člena komunistickej strany sa podľa Filovho komentára na webe denníka Sme nedá ani nič iné očakávať. „Charakter človeka, štátnika či celej spoločnosti sa vždy najviac prejaví v krízových situáciách. A ak sa ich kríza priamo netýka, tak v reakcii na ňu,“ vysvetľuje Filo.

    Nenávisť, klamstvá a strach

    Veľa Slovákov vníma utečencov ako hrozbu, naša vláda tiež vystupuje tak, že pred utečeneckou vlnou chce krajinu chrániť. Po útokoch v Paríži sa však dala reakcia na nájdenie vinníka v radoch utečencov podľa Fila predpokladať. No o to viac je dôležitá reakcia politickej reprezentácie. 

    „Úlohou štátnika v mimoriadnych situáciách je v prvom rade krízu riešiť a následne vysvetliť a pomôcť komunite pochopiť. A nie do nej vlievať nenávisť, klamstvá a strach,“ kritizuje Ficov postoj komentátor. To, keď sa slovenskí politickí predstavitelia na čele s premiérom pustili do označovania vinníka, ale nemá podľa Fila obdoby.

    Prehĺbi úpadok krajiny?

    Predseda vlády si podľa Fila vymyslel jasný a premyslený plán. Utečenecká kríza a jej využívanie Smerom je už od samého začiatku podľa neho zvrátená. „Nielen 129 obetí masakry, ale aj beznádej státisícov, ktorí utekajú pred vojnou a takými krvilačnými vrahmi, ako vyčíňali v Paríži, takto využil na lacné získavanie politického bodov,“ nakladá ďalej premiérovi Filo. Vyčíta mu aj jeho vyhlásenie, že pred právami migrantov musí byť na prvom mieste občan. Odmietnutie solidarity podporenej ľudskými právami je však pre bývalého člena komunistickej strany príznačné.

    A hoci Fico podľa komentátora na štátnika s charakterom ešte nedorástol, je smutné, že mu slovenská spoločnosť umožní, aby vládol aj najbližšie štyri roky sám, a tým pádom prehlboval ešte viac úpadok krajiny.

    - Reklama -