Už vieme, kto vraždil v Paríži. Najhoršie predpoklady sa potvrdili…

    0
    Teroristické útoky v Paríži (Autor: SITA)
    Krutá pravda o tom, kto stojí za pripravenými útokmi na rušné centrum Paríža, vyšla najavo až deň po útoku, aj keď špekulácie o možných vinníkoch sa objavili hneď po atentátoch. Teraz je to už potvrdené. K teroristickým útokom sa prihlásili militanti z Islamského štátu. Vo vyhlásení, ktoré radikáli zverejnili na internete, tvrdia, že atentáty boli naplánované tak, aby ukázali Francúzsku, že zostáva pre militantov prioritným cieľom. 
     
    Islamský štát vyhlásil, že podrobne študoval miesta útokov a použil pri atentáte 8 samovražedných útočníkov opásaných výbušninami, ktorí boli vyzbrojení útočnými puškami. Muž na videozázname varuje, že útoky budú pokračovať, ak Francúzsko neprestane s náletmi na pozície IS v Sýrii. Podľa agentúry Reuters aj spravodajskej televízie BBC vyzýva Islamský štát moslimov žijúcich v Európe, aby sa pridali na ich stranu a páchali teroristické útoky. 

    Moslimovia v Európe sa boja odplaty 

    Tragické udalosti v Paríži odsúdili už takmer všetky islamské organizácie v Európe a označili útoky za zločin proti islamu. Masaker odsúdil aj jeden z najvyšších sunnitských duchovných vodcov Ahmd al-Tajíb. Vysokopostavený imám sa k tragickým udalostiam vyjadril na konferencii organizovanej egyptským ministerstvom pre náboženské dotácie a vyzval na zjednotenie v boji proti terorizmu.
     
    - Reklama -