Smiali sa nám, pravda sa ukázala. Fico prehovoril a stálo to za to

    0
    Predseda vlády Robert Fico a minister obrany Martin Glváč počas vyhlásenia k teroristickým útokom v Paríži (Autor: SITA)

    “Vyjadrujem ľútosť nad počtom obetí… Slovensko so všekými svojimi možnosťami predovšetkým v oblasti spravodajskej  je pripravené pomôcť Francúzsku pri vyšetrení tohto ohavného zločinu a potrestaní jeho organizátorov,” povedal najskôr Fico.

    Fico vysvetlil, že dnes od jedenástej rokuje permanentne rokuje bezpečnostná rada a jej zasadanie ani nebude ukončené. Stať sa môže totiž všeličo.

    “Viaceré spravodajské služby poukazujú na variant infiltrácie Islamského štátu do migračných vĺn, ktoré sa nekontrolovane valili na územie Európy,” povedal nekompromisne Fico a obhajoval tvrdý postoj vlády voči nekontrolovanému prílivu imigrantov.

    “Bezpečnosť Slovenska sa stáva absolútnou prioritou vlády, možno aj na úkor iných oblastí považujeme bezpečnosť našich ľudí za niečo, čo musí ísť absolútne dopredu. Som rád, že sme urobili … veľa poctivej roboty, ktorá bola často predmetom výsmeškov a pohŕdania,” dodal premiér.

    “Sú naštartované všetky zložky, ktoré sme trénovali na monitorovanie zelenej hranice medzi Slovenskom a Maďarskom. Každý nelegálny migrant, ktorý sa pokúsi prekročiť územie Slovenskej republiky, bude zadržaný a zatknutý… Každý, kto nelegálne prekračuje hranice, musí byť vnímaný ako bezpečnostné riziko.” povedal Fico.

    Fico vysvetlil, že momentálne polícia a spravodajská služba prísne monitorujú aj utečencov, ktorí sú sústredení v utečeneckých táboroch u nás. Posilňuje sa aj bezpečnosť na veľkých športovývh podujatiach či pri atómových elektrárňach. Rovnako však sledujú aj pravicových extrémistov.

    Ako Fico informoval, slovenská strana bude Francúzom pomáhať pri identifikácií zbraní, ktoré použili teroristi, pretože tie často pochádzajú z východného bloku.

    “Len blázon nevidí, že do Európy prišli státisíce ľudí, o ktorých nič nevieme. Len blázon nevidí, že máme krajiny, kde je 300 až 400-tisíc ľudí bez toho, aby sme vedeli, kde sú a čo robia a kto sú. Nechápem, prečo sme pod týmto pláštikom prekrývali informácie, že Islamský štát verboval medzi migrantmi nových bojovníkov. Nechápem, prečo sme ignorovali informácie, ktoré hovoria o tom, že priamo v migrantských vlnách mohli byť predstavitelia Islamského štátu,” pokračoval Fico.

    “Dnes sa úplne inak pozerám na posmešky novinárov a iných ľudí, keď sme organizovali cvičenie na slovensko-maďarskej hranici… Pokúsiť sa integrovať niekoho, kto sa nechce integrovať, je nezmysel,” dodal predseda vlády s tým, že kvóty striktne odmieta a bol by to koniec Európy.

    “Už ma prestali zaujímať pošahanci a ďalší, ktorí nás otravujú od rána do večera,”  vyhlásil Fico s tým, že vláda sa plne sústredí na ochranu Slovenska.

    - Reklama -