Boli medzi obeťami v Paríži Slováci? Ministerstvo už má prvé informácie a reaguje na útoky

    0
    Miroslav Lajčák v OSN (Autor: SITA)

    ” Ministerstvo pociťuje hlbokú ľútosť nad vyhasnutými životmi a vyjadruje sústrasť rodinám obetí i vláde Francúzska. Zároveň vyjadrujeme Francúzsku našu solidaritu a plnú podporu v boji proti terorizmu. Ministerstvo dúfa, že iniciátori a osoby zodpovedné za naplánovanie a vykonanie týchto zbabelých útokov budú rýchlo identifikované a postavené pred súd,” uvádza sa vo vyhlásení rezortu diplomacie.

    Francúzske úrady zatiaľ nepotvrdili, či medzi obeťami boli aj slovenskí občania. Na ministerstvo ani na slovenské veľvyslanectvo v Paríži sa zatiaľ neobrátili žiadni slovenskí občania so žiadosťou pomoc. Rezort diplomacie už kontaktoval Slovákov zdržiavajúcich sa v Paríži, ktorí sa zaregistrovali prostredníctvom registračného formulára a je pripravený poskytnúť slovenským občanom nevyhnutnú pomoc. Ministerstvo je naďalej v kontakte s príslušnými francúzskymi úradmi a situáciu pozorne sleduje a vyhodnocuje.

    Občania Slovenska, ktorí potrebujú pomoc v súvislosti s teroristickými útokmi v Paríži, môžu kontaktovať diplomatickú pohotovostnú službu slovenského veľvyslanectva v Paríži (+33 672 07 68 32) alebo ministerstva (02 5978 2211).

    - Reklama -