Útok teroristov v Paríži. Pozrite sa, ktorí slovenskí politici reagovali ešte v noci ako prví

    0
    Teroristické útoky v Paríži (Autor: SITA)

    “Sme s tebou, Paríž! Úprimnú sústrasť a solidarita s Francúzskom, dejú sa strašné veci – čierny deň pre Európu,” píše na sociálnej sieti smerácky poslanec Ľuboš Blaha, ktorý si ako symbol solidarity s Francúzmi dokonca aj zmenil svoju profilovú fotografiu. Vymenil ju za francúzsku vlajku. 

     
    Teroristické útoky v Paríži podľa Daniela Lipšica definitívne menia bezpečnostnú situáciu v Európe. “Vyjadriť úprimnú sústrasť pozostalým už nebude stačiť. Bez razantnej vojenskej odozvy proti ISIS sa obávam, že teroristicke hrozby budú pokračovať,” napísal ostro Lipšic na Facebooku. Podľa neho  musí byť bezpečnosť našich občanov teraz našou prioritou.
     
     
    Reagovať už v noci sa rozhodol aj predseda parlamentu. “Francúzsko je kolískou slobody, rovnosti a bratstva, a preto vyjadrujem úprimnú ľútosť nad desiatkami mŕtvych, ktorí zahynuli pri útokoch,” vraví Peter Pellegrini a dodáva, že takéto činy treba ostro odsúdiť a zabrániť ich opakovaniu.
     
    “Ak mám nejaké mesto v Európe rád, tak je to Paríž. Mojím nesplneným snom bolo študovať na Sorbonne. Moja staršia dcéra je na francúzskom bilingválnom gymnáziu a máme dohodu, že pôjde na Sorbonnu a ja ju tam budem ako pyšný otec chodiť pozerať,” neskrýva emócie pred svojimi fanúšikmi Alojz Hlina. “Držím palce Parížu. Držím palce Parížanom. Držím palce Francúzom,” končí svoj status poslanec. 
     
     
    Ako jediná žena na krvavé útoky vo Francúzsku zareagovala bývalá podpredsedníčka parlamentu, Renáta Zmajkovičová. “Tento piatok 13teho je naozaj veľmi smutný. V Paríži dnes zomreli po teroristických útokoch desiatky ľudí. Úprimnú sústrasť pozostalým,” napísala. 
    R.I.P.
    - Reklama -