Už vieme kedy budú na Slovensku voľby. Takto rozhodol Pellegrini

    0
    volebná komisia (Autor: SITA)

    Ako povedal dnes na tlačovej besede predseda parlamentu, na výber nemal v súlade so zákonom viacero termínov, 5. marec je najbližší termín k posledným voľbám, ktoré sa konali 10. marca 2012. Odmietol, že by rozmýšľal posúvať termín volieb pre jarné prázdniny. „To obdobie je poznačené sériou prázdnin. Prekrývali by sa vždy. Pripomínam, že si voliči môžu vybaviť voličské preukazy…,“ povedal. 

    Pellegrini vyzval politické strany a hnutia, aby viedli férovú a slušnú kampaň o svojich programoch a neskĺzli k nekalým praktikám a osobným útokom. „Slušne vedená kampaň môže prospieť k zvýšeniu volebnej účasti. Želal by som si, aby sa budúci parlament menej zaoberal sebou a viac práce venoval krajine. Verím, že do novej NR SR zasadne 150 patriotov, ktorí budú hrdí na Slovensko,“ vyhlásil. 

    S kandidačnou listinou musia strany predložiť aj potvrdenie o zaplatení volebnej kaucie 17-tisíc eur. Kauciu vráti ministerstvo vnútra strane, ktorá získa aspoň dve percentá platných hlasov. Politické strany a hnutia budú môcť vynaložiť na kampaň maximálne tri milióny eur, a to cez transparentný účet. Novinkou v kampani je možnosť zúčastniť sa na kampani tretím stranám. Tie sa budú musieť registrovať na ministerstve vnútra. 

    - Reklama -