Nacistické maniére v New Yorku? Chceme iba bielu štvrť. Ak nie ste Nemec, nemáte šancu

    0
    Socha slobody, New York, USA (Autor: SITA)

    V Yaphanku na Long Islande dodnes cítiť krutý odkaz nacistického vodcu Adolfa Hitlera. Na tomto mieste bol v tridsiatych rokoch minulého storočia nacistami založený tzv. Siegfriedov tábor. Zdá sa, že niektoré praktiky zločineckého režimu v tejto komunite pretrvali až dodnes.

    Britský denník The Telegraph upozornil na rasovú segregáciu v oblasti bývania. Siegfriedov park v Yaphanku dnes kontroluje Nemecko-americká kolonizačná liga (GASL).

    Manželský pár, ktorý žil v komunite v Yaphanku asi 65 míľ východne od New Yorku, sa domnieva, že pravidlá ligy porušujú zákon bývania tým, že v komunite s 50 domami môžu žiť výhradne len ľudia „nemeckého pôvodu“.

    „Od svojho založenia v roku 1937 GASL vylúčila nebelochov z jej členstva, rekreačné programy a letné domy prepadli v prospech nových obyvateľov s nemeckým pôvodom,“ píšu v sťažnosti manželia.

    Philip Kneer a Patricia Flynn-Kneer, ktorí majú nemeckých predkov, si kúpili dom v tejto oblasti v roku 1999 za 70-tisíc dolárov. Keď ho však chceli predať, nastali problémy. Inzeráty nemohli sprístupniť verejnosti, mohli tak urobiť iba prostredníctvom Nemecko-americkej kolonizačnej ligy.

    „Cítime sa tu ako uväznené zviera v klietke. Je to strašné pre každého – pre deti, pre nás a dokonca aj pre našich psov,“ povedal Kneer pre The New York Times. Preto sa celá štvrť podobá na bielu, uzatvorenú komunitu. V miestnej klubovni majú dokonca vyvesenú nemeckú zástavu a nad ňou nacistické logo.

    - Reklama -