Pašku odmietli hudobníci. Čaká podobný osud aj Pellegriniho?

    0
    Vicepremiér pre investície Peter Pellgrini (Autor: SITA)

    Pre verejnosť bude prichystaná výstava originálnych transparentov zo 17. novembra 1989. Výstava bude vo foyer Národnej rady a šéf parlamentu na ňu pozval poslancov aj ostatných ministrov, informuje denník Sme.

    Paška poctivo kachličkoval

    Minulý rok chcel Pavol Paška zorganizovať pri príležitosti výročia Nežnej koncert. Keďže sa však prevalila kauza predraženého CT prístroja v piešťanskej nemocnici, umelci jeho akciu ignorovali. Okrem toho Paška „naštval“ aj svojím vyhlásením, že revolúciu si nevšimol, lebo kachličkoval kúpeľňu. Aktuálny predseda parlamentu sa tak očividne snaží vylepšiť reputáciu. Umiestnenie výstavy do priestorov parlamentu však tiež nie je náhodné. „Táto aktivita súvisí s krédom predsedu parlamentu, že parlament je tu pre ľudí,“ cituje hovorcu Martina Dorčáka denník.

    A aký program chystajú ostatní? Program premiéra Roberta Fica Úrad vlády ešte spresní. Prezident Andrej Kiska si tento významný deň pripomenie na viacerých podujatiach. Zúčastniť sa má na pietnej spomienke obetí komunizmu na Devíne, ako aj na odovzdávaní ocenení Biela vrana. Ústav pamäti národa organizuje Festival slobody. Záštitu nad ním prevzali Ján Figeľ, podpredseda parlamentu, Marek Maďarič, minister kultúry, a bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.
     

    - Reklama -