Incident v pražskom metre. Moslimku vraj napadli pre šatku na hlave

    0
    Ženy majú obavy, kto ich bude teraz chrániť. (Autor: Repro/Youtube)

    Incident sa mal odohrať 26. septembra krátko po 22. hodine. „Pre svoju vieru mala žena na hlave šatku, a preto sa mala stať terčom krajne nevyberavého konania dvoch mužov (27 a 31 rokov), ktorých sa následne podarilo policajtom zadržať,” povedal policajný hovorca Tomáš Hulan.

    Vyšetrovanie je teraz vo fáze tvrdenia proti tvrdeniu, pretože chýbajú svedkovia. Údajne napadnutá žena tvrdí, že sa stala obeťou urážok pre svoje náboženstvo. „Mali jej nadávať do všetkého možného, malo dôjsť dokonca aj na vulgarizmy a vyhrážky toho najhrubšieho zrna,“ spresnil hovorca. Policajti udalosť podľa Hulana preverujú na základe výpovede ženy pre podozrenie z výtržníctva a nebezpečného vyhrážania. Ďalšie trestné činy môžu prípadne vyplynúť z vyšetrovania.

    „Z výpovede oznamovateľky vyplýva, že sa jej mala ešte vo vagóne metra zastať pre ňu neznáma žena, ktorá ju následne aj odprevadila z dosahu neotesancov. Keďže sa však  kriminalistom doteraz  nepodarilo nájsť jediného svedka, prosí touto cestou o pomoc širokú verejnosť,“ dodal hovorca. 

    - Reklama -