Islamský štát prepisuje školské osnovy. Deťom ukazujú Sochu slobody v novom svetle. Bez hlavy

    0
    Ilustračná fotografia - ISIS (Autor: ReproFoto: youtube)

    Pre deti v sýrskom meste Dajr az-Zaur, ktoré ovládajú teroristi Islamského štátu, sa pred týždňom začal nový školský rok. Výučba v týchto školách sa však od európskej praxe poriadne líši.

    Server sme.sk s odvolaním sa na rôzne zahraničné médiá uvádza, že dievčatá majú oddelenú triedu od chlapcov, pričom výučba pre ne je určená len do štvrtého ročníka. V učebniciach nájdete všeličo. Zobrazujú napríklad zničenú Sochu slobody so vztýčenou islamskou vlajkou, učebnica telesnej výchovy zase ukazuje militantov s namierenými zbraňami. Skrátka, mnohé z nich sú poznačené silou viery.

    V školách sa vyučujú predmety ako arabčina, matematika, gramatika, fyzika, islamské spôsoby, islamské právo, interpretácia Koránu a „angličtinu pre Islamský štát“. Filozofia a chémia sa nevyučuje. Podľa Islamského štátu sa tieto predmety „nezhodujú s Božími zákonmi“.

    Islamisti výučbu prísne kontrolujú. Nútia mnohých rodičov v meste, aby svoje deti poslali do nových škôl aj napriek tomu, že nesympatizujú s Islamským štátom.

    - Reklama -