Prípad pádu ruského lietadla sa pomaly rozuzľuje. Raketa? V žiadnom prípade, vravia Američania. Prečo teda stroj spadol?

    0
    Ruské lietadlo, ktoré sa zrútilo v Egypte (Autor: SITA)

    “Špekulácie, že toto lietadlo zostrelila raketa, sú bezpredmetné,” povedal pre NBC nemenovaný bezpečnostný zdroj. Na infračervených záberoch z amerického satelitu podľa televízií NBC a CBS vidno tepelný záblesk nad Sinajským polostrovom práve v čase, keď oblasťou prelietavalo ruské lietadlo. Americkí bezpečnostní analytici predpokladajú, že mohlo ísť o výbuch v lietadle – buď explodovala palivová nádrž, alebo bomba. Avšak podľa nich nič nenasvedčuje tomu, že by lietadlo zostrelila raketa zem-vzduch. 

    Lietadlo A321 ruskej leteckej spoločnosti Kogalymavia, ktoré letelo z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu, havarovalo v sobotu ráno približne pol hodiny po štarte. Lietadlo sa vtedy nachádzalo zhruba 100 kilometrov južne od mesta Aríš, administratívneho centra provincie Severný Sinaj. 
    Na palube lietadla bolo 217 cestujúcich a siedmi členovia posádky. Podľa egyptských úradov katastrofu nikto neprežil. Väčšina cestujúcich boli Rusi, na palube boli aj štyria Ukrajinci a jeden Bielorus.

     
    - Reklama -