Mlčať je niekedy zlato. Premiér sa na pohrebe kardinála Korca „vyfarbil“, myslí si komentátor

    0
    Zľava: Robert Fico, predseda vlády SR a kardinál Ján Chryzostom Korec pri príležitosti oslavy kardinálových 91. narodenín (Autor: SITA)

    Podľa Lovaša nie je pohreb miestom pre politiku. „Premiér mal mlčať,“ napísal vo svojom komentári na portáli Aktuality.sk Lovaš.

    Politickú nálepku si nezaslúžil

    Ako pripomenul Lovaš, Fico v priamom prenose hovoril o stretnutiach s „otcom kardinálom“, ktoré ho mali priviesť k zamysleniu. Vyzdvihol aj kardinálove národné a sociálne cítenie. Lovaš má však na to aj trochu iný pohľad. Podľa neho je chvályhodné, že biskup ovplyvnil muža, ktorý v roku 1986 do prihlášky Komunistickej strany napísal, že po ukončení štúdia by chcel pokračovať v odbornom raste a ako člen KSČ sa politicky angažovať. Zároveň tvrdil, že je vyrovnaný a zastáva ateistické stanovisko. „Pred prezidentskými voľbami v roku 2014 hovoril už Fico o silne ´orientovanej katolíckej rodine´, z ktorej pochádzal. O svätom krste, prijímaní a birmovke, ktoré absolvoval,“ pripomína Ficove paradoxy Lovaš.

    Podľa neho je dobré, že sa premiér spolu s predsedom parlamentu Petrom Pellegrinim zúčastnil na Korcovom pohrebe. Ale nepriamo ho vykresliť ako duchovného otca politiky Smeru ho veru nemusel. „Pretože takúto politickú nálepku si naozaj nezaslúži. Ani od predsedu vlády nie,“ vyčítal premiérovi a predsedovi strany Smer Lovaš. Keby bol radšej Fico ticho, tak by podľa neho najvýstižnejšie vyjadril úctu k mužovi, ktorý sa zaňho prihováral v prezidentskej kampani.

    Celý komentár Karola Lovaša si môžete prečítať TU.

    Premiér Fico vyjadril ľútosť nad kardinálovým odchodom aj na svojom Facebooku. Podľa neho bol Korec žijúcou legendou, človekom, ktorý mu vedel vždy poradiť, ale aj pokarhať, avšak v najlepšom slova zmysle.


     

    - Reklama -