Nejde mu o školy, ale o politiku. Učitelia by ho najradšej nechali prepadnúť. A bez reparátu

    0
    Minister školstva Juraj Draxler (Autor: SITA)
    Ak by sa v týchto dňoch stalo, že by minister školstva Juraj Draxler odstúpil z funkcie, vyslúžil by si od učiteľov akurát tak potlesk. Vo svojom komentári na portáli SME o tom píše Jarmila Horáková, ktorá sa ako novinárka roky zaoberá školstvom. Podľa nej by si učitelia mohli aspoň vážiť ministra, ktorý by dodržal slovo a odstúpil v prípade, že by jeho rezort prišiel skrátka. „Mal by toľko stúpencov ako žiadny minister dosiaľ. Dal by totiž jasne najavo, že jeho sľubom a rečiam sa dá aj veriť. Že na prvom mieste hodnôt je učiteľ a budúcnosť vzdelávania slovenských detí. Že ide iba o fikciu, ste už asi pochopili,“ konštatuje Horáková. 
     
    „Za ministra, ktorý by verejne prezentoval svoj odchod preto, lebo nedokázal učiteľom vybojovať lepšie postavenie v spoločnosti, by sme všetci bojovali, len aby zostal. Lebo zamestnanci Draxlerovho rezortu by si konečne zaslúžili ministra, ktorý by slúžil im, ktorý by bojoval v ich prospech aj napriek osobným ambíciám,“ cituje Horáková riaditeľku nemenovanej základnej školy, ktorá robí v školstve už 30 rokov. 
     
    Chúťky ministra školstva však podľa Horákovej nesmerujú k zmenám podmienok v samotnom školstve, ale na politickej scéne. Draxler sa chce do ministerského kresla podľa vlastných slov vrátiť aj po voľbách a na odchod z funkcie šéfa rezortu školstva dôvod nevidí. Podľa Horákovej to vyzerá „akoby rátal s tým, že učitelia to opäť raz prehltnú, že potiahnu, veď predsa táto vláda ukázala dobrú vôľu. Že čakajú 25 rokov, to je asi vedľajšie“.
     
    - Reklama -