Nepleťte si vyhrážky a urážky s argumentami, vyzývajú spoločne politici občanov. Pozrite sa, v ktorej krajine sa takto zastávajú utečencov

    0
    Utečenci prichádzajúci do Európy (Autor: SITA)

    V otvorenom liste, ktorý dnes zverejnili, lídri strán uviedli, že chápu silné emócie na oboch stranách debaty. Vyzývajú však občanov, “aby si neplietli vyhrážky a urážky s argumentmi. Nechajte všetkých prehovoriť, dokonca aj keď s nimi absolútne nesúhlasíte,” citovala z ich výzvy tlačová agentúra AP. Protestné pochody a zhromaždenia, na ktorých sa diskutovalo o núdzovom ubytovaní pre žiadateľov o azyl, sa v niekoľkých mestách v uplynulých týždňoch zvrhli na vulgárnu výmenu urážok. 

    Politici upozornili, že narástol počet anonymných vyhrážok zaslaných e-mailom alebo zverejnených na sociálnych médiách. A dodali, že “ľudia, bez ohľadu na svoje názory, ktorí sa správajú takýmto spôsobom, ohrozujú slobodu nás všetkých”. Obavy prejavil dokonca aj holandský monarcha. Kráľ Viliam Alexander počas oficiálnej návštevy Číny povedal, že “v Holandsku si veci vyjasňujeme v diskusii, nebijeme sa kvôli nim”. 

    - Reklama -