Priaznivci utečencov v Londýne chceli zablokovať vlaky a po policajtoch hádzali dymovnice. Za mrežami neskončil nikto

    0
    Protesty zástancov utečencov v Londýne (Autor: ReproFoto: YouTube)

    Niektorí účastníci protestu hádzali po policajtoch po domácky vyrobené dymovnice. Desiatky aktivistov, ktorým sa nepáči odmietavý postoj britskej vlády k utečencom, prišli na vlakovú stanicu  St Pancras v Londýne zahalení v maskách a kuklách. Približne 150 protestujúcich ľavicových aktivistov sa potom pustilo do stretov s políciou. Bola sobota, 6 hodín večer miestneho času, keď rozvášnený dav prerazil policajné zátarasy. Zablokovať nástupištia vlakov Eurostar sa však ľuďom nepodarilo, zabránili im v tomu muži zákona v spolupráci so železničnou políciou.

    Zábery z protestov v Londýne sa krátko po nepokojoch na stanici St Pancras objavili na sociálnych sieťach aj vo svetových spravodajských reláciách. Tí, ktorí sú proti príchodu ilegálnych migrantov do Európy, tvrdia, že udalosti na londýnskej železničnej stanici dokazujú, že zástancovia utečencov sú anarchisti, ktorí chcú rozvracať európsku spoločnosť. Napriek policajnému zásahu neskončil nikto z prítomných za mrežami ani vo vyšetrovacej väzbe. „Niektorí protestujúci hádzali po policajtoch predmety vrátane plynových bômb. Polícia však nedovolila davu pokračovať a pochod rozpustila,“ uviedol britský Scotland Yard.

    K protestujúcim sa v britskej metropole pridal aj 25-ročný Charlie Gilmour, ktorý je adoptívnym synom speváka svetoznámej kapely Pink Floyd legendárneho Davida Gilmoura. „Bol som tam ako novinár, aby som preskúmal solidaritu s utečencami v Británii,“ uviedol Charlie Gilmour pre týždenník The Mail on Sunday, z ktorého cituje aj denník The Telegraph. V roku 2010 zatkli 25-ročného Gilmoura počas študentských protestov.

    - Reklama -