Asad sa chystá na odovzdanie moci. Svojich ľudí už sťahuje do Moskvy

    0
    Sýrsky prezident Bašár Asad a ruský prezident Vladimír Putin (Autor: SITA)

    Sýrčania si totiž ešte v utorok v noci prehliadli luxusnú moskovskú štvrť kde sa nachádzajú domy v hodnote 15 až 20 miliónov dolárov. Informáciu priniesol portál rusjev.net. Podľa portálu sa z Moskvy už šíria zvesti, že niektorí členovia Asadovej delegácie  sa s ním späť do Damašku ani nevrátili, ale zostali ako predvoj v ruskom hlavnom meste. Majú byť medzi nimi aj členovia Asadovej rodiny.

    Čo môže byť za tým? Na zajtrajšom mimoriadnom zasadnutí ministrov zahraničných vecí USA, Saudskej Arábie, Turecka a Ruska vo Viedni totiž s veľkou pravdepodobnosťou oznámia vytvorenie prechodnej sýrskej vlády, v ktorej bude dočasne zastávať funkciu aj Asad, no nepôjde o kľúčový post. A možno už zajtra po rokovaniach sa svet dozvie aj termín jeho odchodu od moci.

    Preto podľa portálu Kremeľ pravdepodobne poskytne bezpečné útočisko veľkému množstvu ľudí z bezprostredného okolia Asada, či už ide o rodinu, politikov, podnikateľov alebo armádnych činiteľov. Nasvedčuje tomu aj osadenstvo dvoch lietadiel, ktoré prileteli do Moskvy ako Asadova delegácia.

    Článok v pôvodnej podobe si môžete prečítať TU.

     

    - Reklama -