Robert Bezák sa stiahol do úzadia, peniaze od biskupov nechce. Z čoho žije?

    0
    Bývalý trnavský arcibiskup Róbert Bezák. (Autor: SITA)

    Krivda okolo odvolaného Bezáka sa tak skoro pravdepodobne neskončí. Teraz sa špekuluje, z čoho žije. Zaoberal sa tým denník Plus JEDEN DEŇ.

    Neupadne do zabudnutia

    Bývalý arcibiskup sa momentálne od svojich známych stráni, takže netušia, odkiaľ má peniaze. Od biskupov ich však nemá. Organizátorka protestov proti jeho odvolaniu Mariana Diovčošová pre denník povedala, že tak je to správne. Okrem toho mu má kto pomáhať, rodina alebo priatelia. 

    „Má svoju rodinu a oni úžasne držia spolu, takže myslím, že toto nie je pre nich ten najväčší problém,“ povedala Diovčošová. Hoci protesty organizovať zatiaľ neplánuje, ubezpečuje, že táto kauza tak skoro do zabudnutia neupadne. Bezákovi priaznivci sa totiž stále stretávajú.

    Cirkevný analytik Imrich Gazda potvrdil, že Bezák môže poberať aj dávku od úradu práce. Keď totiž nie je kňazom, vzťahuje sa naňho civilná legislatíva. Pri emeritných biskupoch však podľa neho musí cirkev zabezpečiť peniaze na ich dôstojný život. To, koľko by Bezák mohol dostať z úradu práce, nie je známe.
     

    - Reklama -