Kaliňákova pomsta? Za kritiku vraj prišla odveta

    0
    Minister vnútra Robert Kaliňák (Autor: Peter Števkov)

    Mimovládka upozornila na neprimeraný zásah kukláčov voči utečencom v záchytnom tábore Medveďov. Teraz má problém s ďalším pôsobením na Slovensku. Liga za ľudské práva je partnerom Úradu Vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR). Na Slovensku má za úlohu monitorovať, či sa dodržiavajú ľudské práva utečencov.

    Podľa Denníka N, však ministerstvo vnútra na čele s Robertom Kaliňákom UNHCR požiadalo, aby mimovládku vymenilo. „Píše sa to v informácii o možnej podpore mimovládok, ktoré pomáhajú utečencom, a o rokovaní vlády s Výzvou k ľudskosti, ktorú mala v stredu prerokovať vláda. Rokovanie o materiáli prerušili a posunuli ho na rokovanie vlády o týždeň,“ uvádza Denník N.

    V správe sa píše, že rezort vnútra žiada o výmenu „implementačného partnera pre Slovensko, nakoľko v mnohých preukázateľných prípadoch Liga za ľudské práva toto postavenie zneužívala na nekonštruktívnu kritiku postupov polície“. Na otázku denníka, o aké nepreukázateľné prípady ide, sa ministerstvo nechcelo podrobnejšie vyjadrovať.

    - Reklama -