Šibenica pre “mamičku” Angelu. Nemecko ovládol hnev, čítajte, čo sa deje

    0
    Demonštrácia hnutia Pegida v Drážďanoch (Autor: SITA)

    Protiislamské hnutie Pegida zásadne nesúhlasí s politikou spolkovej kancelárky Angely Merkelovej, ktorej súčasťou je prijímanie migrantov pochádzajúcich z blízkovýchodných vojnových štátov. Ulicami Drážďan v spolkovej krajine Sasko pochodovalo v pondelok večer zhruba 9000 ľudí, uviedla spoločnosť Durchgezählt, ktorá realizuje odhady veľkosti verejných zhromaždení.

    Prítomní pravicoví radikáli pokrikovali heslá a niesli protiimigračne ladené transparenty. Niesli dokonca šibenicu s nápisom, že je rezervovaná pre Angelu Merkelovú. Druhá symbolická slučka zas bola vyhradená pre Sigmara Gabriela, nemeckého vicekancelára V Drážďanoch sa súbežne konalo tiež zhromaždenie približne 250 oponentov hnutia Pegida. O rozdelenie týchto dvoch skupín sa postarali nasadené bezpečnostné zložky. Po hádke s policajtom zatkli jedného z demonštrantov z Pegidy.

    Menšie protesty zvolali protiislamisti i do neďalekých miest Kamenica (Chemnitz) a Lipsko v spolkovej krajine Sasko, dodala polícia. Podľa oficiálneho odhadu Berlína by v tomto roku malo do Nemecka pricestovať okolo 800.000 žiadateľov o azyl. Prevažná väčšina z nich pochádza z vojnou zmietaných štátov ako Sýria, Afganistan, Irak či Eritrea. Niektoré odhady však v súvislosti s Nemeckom hovoria až o milióne nových žiadateľov o azyl.

    - Reklama -