Kauza CT je vybavovaním si účtov. Ego v base neskončí. Komentátor odhaľuje pozadie kauzy. Budete pozerať

    0
    Raper-právnik Michal Straka alias Ego a poslankyňa za Smer Renáta Zmajkovičová (Autor: ReproFoto, Facebook/SITA)

    Podľa Mareka Vagoviča, ktorý poukazuje na kauzu, môže stáť za Kaliňákovým bojom proti korupcii vybavovanie si účtov s Pavlom Paškom. Ten zanechal svoju funkciu predsedu parlamentu po tlaku, ktorý na neho vyvíjali. „Keď vyšlo v novembri 2014 najavo, že firma Medical Group dodala nemocnici v Piešťanoch o milión eur drahšie CT, premiér Fico pochopil, že musí okamžite konať. Ľudia sú totiž na zlodejiny v slovenskom zdravotníctve citlivejší ako kdekoľvek inde,“ pripomína Vagovič v komentári na portáli Aktuality.sk.

    Už len vytrieskať politické body

    Keď sa čudesný nákup v piešťanskej nemocnici prevalil, ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská skončila a Renáta Zmajkovičová tiež musela opustiť post podpredsedníčky parlamentu. Ukrivdený Pavol Paška nakoniec tiež ustúpil premiérovi a ako pripomína Vagovič, z pozície šéfa parlamentu sa síce stiahol, ale proti svojej vôli. „Ficovi ani nič iné nezostávalo. Ak by sa nerozhýbal, davy na námestiach, ktorých zmobilizoval kšeft v Piešťanoch podobne ako kauza Gorila, by žiadali aj jeho hlavu. Teraz prichádza druhá fáza – vytrieskať zo škandálov v zdravotníctve politické body,“ myslí si Vagovič. Za tým stojí obvinenie, v ktorom figuruje osem ľudí, mimochodom, smeráčka Zmajkovičová nie. Podľa Vagoviča však v prípade obvinených ide len o marketingový ťah. K tomu sa pridáva aj preverovanie obchodov s ultrazvukmi v Košiciach a Žiline.

    Kaliňák ide (skoro) všetkým po krku

    Kauza predraženého piešťanského CT je aj o to pikantnejšia, že v nej figuruje známa postavička slovenského hudobného neba, najmä idol mladých, raper Ego, civilne inak Michal Straka. Ten sa celý čas tvári, že je nad vecou. A má aj prečo. Ako totiž vysvetľuje Vagovič, má silné politické krytie. „Strakova matka je dvornou auditorkou firiem údajného mecenáša Smeru Jozefa Brhela, ktorý má nadštandardný vzťah s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Práve preto je málo pravdepodobné, že raper Ego napokon skončí v base,“  odkrýva fakty komentátor. Podľa neho znamená táto kauza okrem marketingu aj niečo iné. Má byť totiž mocenským zápasom medzi ministrom vnútra Robertom Kaliňákom a jeho rivalom Pavlom Paškom. „To isté platí aj pri vyšetrovaní tendra na ultrazvuky v košickej nemocnici, o ktorom rozhodoval aj Paškov synovec,“ dopĺňa  Vagovič. Bývalý šéf parlamentu vraj chce byť lídrom kandidátky Smeru a Kaliňák sa má snažiť oslabiť jeho pozíciu v strane. Ako upozorňuje Vagovič, podozrivé ultrazvuky majú zase zásah aj na aktuálneho ministra zdravotníctva Viliama Čisláka, šéf rezortu vnútra sa teda môže ukázať, že ide po všetkých bez rozdielu.

    Iná kategória

    Všetko by bolo možno na prvý pohľad v poriadku, keby v tom nebol akýsi zádrheľ. A tým je Renáta Zmajkovičová, ktorá sa trestnému stíhaniu za staré hriechy vyhla. „Zmajkovičová je totiž iná váhová kategória ako raper Ego,“ vysvetľuje Vagovič. Podľa neho totiž tiež disponuje politickým krytím, ale tu je to trochu zamotanejšie. Má ísť totiž o krytie cez Vladimíra Póora, ktorý podnikal s  Martinom Glváčom, aktuálnym ministrom obrany, ale aj s Fedorom Flašíkom. „Je známe, že Glváč (Flašík) patria k bratislavskému krídlu Smeru, ktoré zastrešuje Kaliňák. Ani Ego však nemusí byť v strese. Stačí vydržať do volieb, potom sa na všetko zabudne. Keď si Kaliňák vybaví účty s Paškom, aj kauzy ako CT či ultrazvuky čaká osud Gorily,“ predpovedá, ako to celé napokon skončí, Vagovič.
     

    Celý komentár Mareka Vagoviča si môžete prečítať TU.

    - Reklama -