Malinová prezrádza, ako jej kauza dopadne pred súdom

    0
    Hedviga Malinová-Žáková (Autor: SITA)

    Hedviga Malinová popiera, že by polícii niekedy klamala, a trvá na tom, že ju pred deviatimi rokmi v Nitre prepadla dvojica mužov, ktorí ju údajne počuli telefonovať po maďarsky. Svoju verziu príbehu opísala v rozhovore pre denník SME. Malinová žije spolu s rodinou v Maďarsku od roku 2013. „Už na začiatku som prišla na to, že normálny rodinný život môžem mať len vtedy, keď z neho vylúčim svoju kauzu. Zaoberám sa ňou vtedy a toľko, koľko je bezpodmienečne potrebné, lebo moje deti si nezaslúžia nervóznu matku, zajatkyňu krivdy, ktorá sa jej stala,“ tvrdí Malinová.

    O údajnej krivde, ktorú dnes už maďarská občianka spomína, však viacero ľudí pochybuje. Podľa vyšetrovania nesedí napríklad jej tvrdenie o tom, že v čase útoku dvojice páchateľov telefonovala. Po kontrole telefónneho čísla polícia zistila, že v čase incidentu žiaden hovor neuskutočnila. Malinová navyše vo výpovedi uviedla, že ju zvalili na zem a kopali do brucha. Na blúzke, ktorú mala na sebe, sa však nenašli žiadne stopy po zemine či tráve, len po pracom prášku. Nesedí ani tvrdenie, že jej ukradli doklady. Druhý deň po údajnom útoku totiž dostala doklady poštou a písmo na obálke sa zhodovalo s jej rukopisom. Jej sliny sa na obálke údajne objavili potom, keď sa známka odlepila v smetnom koši a ona sa ju následne snažila prilepiť naspäť. Prečo by to robila, neuviedla. Podľa polície nebola známka z obálky nikdy odlepená.

    So súdom nerátala

    Malinová má v októbri vypovedať pred súdom, ale údajne s tým nikdy nerátala. „Dúfala som, že sa to nestane, lebo v duchu stále verím tomu, že raz môže zvíťaziť aj spravodlivosť, ale rozumom som vedela, že na to je malá šanca. Tí, čo boli aj sú pri moci, nenaťahovali túto kauzu deväť rokov, nezapojili do nej toľko ľudí a nevyprodukovali päťtisícstranový spis preto, aby to odrazu pustili. Teraz to už dotiahnu až po odsudzujúci rozsudok, nepracovali predsa toľko preto, aby súd mohol vyrieknuť, že som nevinná,“ myslí si o celej kauze Malinová.

    - Reklama -