Zabiť všetkých belochov. Pracovníčka londýnskej univerzity skončila za svoje internetové aktivity pred súdom

    0
    Bahar Mustafová zverejnila na Twitteri koentár s hashtagom #killallwhitemen (Autor: ReproFoto: Twitter)

    Na svoje vyjadrenia na internete najnovšie doplatila Bahar Mustafová, ktorá bude začiatkom novembra vypovedať pred súdom za to, čo napísala na Twitteri. Podľa obvinení sa mladá žena dopustila hneď dvoch trestných činov. V prvom prípade je obvinená z rasizmu za to, že požiadala bielych mužov, aby sa nezúčastňovali na študentských stretnutiach určených najmä pre ženy z etnických menšín, ktoré žijú v Londýne. Druhé obvinenie sa zaoberá používaním hashtagu „#killallwhitemen“ (zabiť všetkých belochov), ktorý sa na jej twitterovom účte objavil.

    Paradoxné je to, že 28-ročná pracovníčka londýnskej univerzity Goldsmiths sa zaoberá rôznorodosťou medzi študentmi. Podľa vedenia univerzity však nepracuje pre samotnú inštitúciu a nie je ani jej študentkou. Pracuje pre nezávislú študentskú úniu, ktorú si volia samotní študenti. Napriek tomu, že čelí obvineniam z rasovej neznášanlivosti, zostáva Mustafová referentkou pre rôznorodosť a sociálnu starostlivosť.

    Mustafová popiera, že by jej vyjadrenia mali rasový alebo nenávistný charakter, a dodala, že po jej vyjadreniach na sociálnej sieti sa jej neznámi ľudia vyhrážali znásilnením a smrťou. O prípade píše podrobnejšie britský denník The Guardian.

    - Reklama -