USA Islamský štát bombardujú, ich spojenci ho vyzbrojujú. Zlyhali Američania v Sýrii? Prečítajte si komentár Daga Daniša

    0
    Vladimír Putin a Barack Obama (Autor: SITA)

    V čom vidí Daniš kameň úrazu v riešení konfliktu v Sýrii? „Obama už stihol vyhlásiť, že ruský prístup je ´recept na katastrofu´. Traja spojenci Američanov – Turecko, Saudi a Katar – zas plánujú masívne zvýšiť vojenskú pomoc pre islamistov,“ píše. 

    Zlyhanie Obamovej administratívy

    Pokračuje, že práve tieto tri krajiny sú zodpovedné za vraždenie v Sýrii a okrem toho financujú a podporujú teroristov z Islamského štátu. „Kým Američania intenzívne bombardujú Islamský štát, miestni spojenci Američanov ten istý Islamský štát vyzbrojujú,“ uvádza Daniš jadro problému.

    Podľa komentátora sa Obamovej administratíve stratégia na Blízkom východe zjavne vymkla z rúk. „Spojenci Američanov začali robiť nezávislú politiku. Americká CIA vycvičila sýrskych a irackých Kurdov. Turecko Kurdov bombarduje. Spojené štáty vyhlásili vojnu Islamskému štátu. Turecko, Saudská Arábia a Katar ho vyzbrojujú a financujú. Spojené štáty bojujú s teroristami z an-Nusrá. Izrael ich podporuje,“ odôvodnil svoje tvrdenie.  

    Celý komentár si prečítate TU.

    - Reklama -