Ficovi stihli položiť len jednu otázku, po ktorej odišiel. Prečítajte si, čo také sa ho novinári opýtali

    0
    Premiér Robert Fico (uprostred) počas odovzdávania zrekonštruovanej hate Vyšné Opátske (Autor: SITA)

    Fico sa na hati Vyšné Opátske pochvalne vyjadril na adresu robotníkov, ktorí pracovali na rekonštrukcii a nezabudol dodať, že aj on sa v lete rád kúpe v Dunaji. Premiér sa však počas návštevy košickej mestskej časti nevyhol ani otázkam novinárov, aj keď v tomto prípade sa zdalo, že by bol najradšej, keby nijaký brífing neposkytol. Žurnalistov totiž veľmi nezaujímalo, čo si predseda vlády myslí o zrekonštruovanej hati.

    Oveľa zaujímavejší ako postreh k zrekonštruovanému vodnému dielu bol totiž pre novinárov premiérov názor na nového šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne Miroslava Vaďuru. Ten nastúpil do funkcie po Marcelovi Foraiovi, ktorý odstúpil pre medializovaný škandál okolo podpisu zmlúv medzi VšZP a jeho tetou Annou. Foraiov nástupca Vaďura má však tiež šrámy z minulosti. V roku 2010 ho z postu riaditeľa štátnej nemocnice v Bratislave odvolal vtedajší minister zdravotníctva Ivan Uhliarik. Košický korzár s odvolaním sa na správy TASR píše o tom, že za odvolaním Vaďuru bol údajne nevýhodný predaj pozemkov.

    Novinári, ktorí merali cestu na hať Vyšné Opatské stihli premiérovi položiť len jedinú otázku, týkajúcu sa nového riaditeľa VšZP Vaďuru. Okamžite po nej Robert Fico zakončil brífing. „Budeme sa k tejto téme vyjadrovať na samostatnej tlačovej konferencii,“ povedal premiér a bez ďalších odpovedí odišiel.

    - Reklama -