Moskva reaguje na obvinenia: Vieme presne, koho bombardujeme v Sýrii

    0
    Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin (Autor: SITA)

    Ako Peskov dodal, ešte je priskoro na to, aby povedal, či je prezident Vladimir Putin spokojný s výsledkami dosiahnutými pri náletoch v Sýrii. Spresnil tiež, že operáciu ruských síl v Sýrii financuje Rusko. Peskov súčasne vyzval na opatrnosť pri hodnotení informácií o nasadení ruských ozbrojených síl v Sýrii, pretože sa objavilo mnoho skreslených a nepravdivých správ. Uviedol, že treba nájsť mechanizmy na koordináciu informácií. Zdôraznil, že sa netreba stávať obeťou skreslených správ.


    Ako príklad uviedol aj medializované vyhlásenie saudskoarabského veľvyslanca pri OSN Abdalláha Muallimího, ktorý tlmočil znepokojenie svojej krajiny z ruských náletov v Sýrii a údajne vyzval na ich okamžité skončenie. Peskov však upozornil, že médiá túto citáciu nepotvrdili. “Sám som to v médiách hľadal, ale zatiaľ nenašiel,” uviedol Peskov. Ruské nálety, ktorých cieľom je podpora armády prezidenta Asada, sú doteraz najvýraznejšou eskaláciou konfliktu v Sýrii.

    Ruského prezidenta o pomoc v boji s terorizmom požiadal samotný sýrsky prezident Bašár Asad. Horná komora ruského parlamentu – Rada federácie – následne túto stredu odobrila Putinovu žiadosť o poskytnutie súhlasu na nasadenie ruských jednotiek v Sýrii. Peskov dnes okrem toho informoval, že v súvislosti s ruskými aktivitami v Sýrii sa v samotnom Rusku posilnili bezpečnostné opatrenia s cieľom predísť prípadným teroristickým útokom na ruskom území.

    - Reklama -