Fico na podanie žaloby nemá dostatočný mandát. Čo musí premiér urobiť, aby to blolo čisté?

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

    O nezmyselnosti žaloby Slovenska na EÚ podľa predsedu Mostu-Híd Bélu Bugára svedčí aj to, že všetky ostatné krajiny, ktoré hlasovali proti povinným kvótam, od tohto kroku upustili a Slovensko zostalo osamotené. Rozhodnutie vlády pripraviť žalobu na Európsku komisiu považuje strana Most-Híd za zlý krok. „Vnímam ho ako pokračovanie politiky Roberta Fica, ktorý vždy potrebuje mať nepriateľa, pred ktorým Slovensko chráni,“ povedal  Béla Bugár. Dnes si podľa neho v očiach verejnosti vyrába premiér nepriateľa z Európskej únie, ktorej sme a naďalej chceme zostať členmi. Strana Most-Híd to považuje za závažný problém.

    Podľa Bugára to už nie je o kvótach, ktoré aj strana Most-Híd v parlamente dvakrát odmietla. „S kvótami nesúhlasilo viacero krajín, ale v nepriateľskom a hysterickom postoji voči EÚ už zostal len Robert Fico,“ uviedol Béla Bugár. Podľa neho je to o vzťahu Slovenska a jeho perspektíve v EÚ. „To, že si možno vyslúži za svoje postoje vylúčenie z európskej platformy socialistických strán môžeme považovať za jeho problém a problém strany Smer-SD, ale to, že ohrozuje medzinárodne postavenie Slovenska, je už problém celej krajiny,“ doplnil Bugár.

    Argument premiéra Roberta Fica, že nepotrebuje mandát parlamentu na podanie žaloby voči EÚ je podľa Bélu Bugára len veľmi slabou výhovorkou. „Ani k odmietnutiu kvót premiér nepotreboval mandát parlamentu a predsa sa parlament dvakrát zaoberal touto otázkou. Dokazuje to, že premiér využíva parlament len vtedy, keď mu to vyhovuje,“ poukázal na rozporný prístup premiéra Béla Bugár.

    - Reklama -