Katolícka charita šíri cez web zoznam potrieb pre utečencov. Čo všetko obsahuje?

    0
    Ilustračné foto: Charitatívna akcia na pomoc utečencom (Autor: SITA)

    Ten je zverejnený na webovej stránke charitatívnej organizácie. “Týmto spôsobnom sme umožnili pomáhať ľudom na Slovensku so zameraním na svoje pracoviská v Bratislave, Žiline a Košiciach,” vysvetlila.

    V súčasnosti prebieha na Slovensku a v zahraničí niekoľko materiálnych zbierok pre utečencov. Pracovníci projektu Rafael II pripravili súpis položiek, ktorý obsahuje vybrané materiálne veci, potreby do domácnosti, školy, hygienické potreby, ale aj výzvu pre dobrovoľníkov. Myšlienka vyvolala podľa Múdrej na verejnosti pozitívnu odozvu, dobrosrdečné a štedré reakcie ľudí, ktorí sa aktívne zapájajú do pomoci. “Ochota darcov na Slovensku pomáhať utečencom, ktorí získali na našom území jednu z foriem medzinárodnej ochrany, je obdivuhodná a urýchľuje ich proces integrácie do spoločnosti,“ prezradila hlavná manažérka projektu Rafael II Jana Figeľová.

    Slovenská katolícka charita (SKCH) vyhlásila tiež verejnú zbierku na pomoc utečencom. Prispieť možno ľubovoľným príspevkom na číslo účtu 2945463097/1100, s variabilným symbolom 229 pre utečencov v zahraničí bez geografického rozlíšenia a variabilným symbolom 230 na pomoc utečencom na Slovensku a ich integráciu. Ďalšou možnosťou zaslanie darcovskej SMS v tvare DMS medzera UTECENCI na číslo 877.


     

    - Reklama -