Ukrajina nám vraj chcela pomôcť s utečencami. Ide o provokáciu, tvrdí

    0
    Utečenci pred autobusovou stanicou v Belehrade. Do Srbska denne príde až tisíc migrantov, ktorí sa chcú dostať ďalej do Európy. Najmä do Nemecka a Švédska. (Autor: Radim Panenka)

    Informáciu jednej z pobočiek ukrajinského imigračného úradu prevzali dnes miestne i zahraničné médiá.


    Podľa nej úrad na základe nariadenia najvyššieho predstaviteľa krajiny, prezidenta Petra Porošenka a v súlade so zákonom o utečencoch z roku 2011 preskúma kapacity na prijatie utečencov a v spolupráci s ďalšími orgánmi štátnej správy podnikne kroky na adekvátne vybavenie hraničných priechodov, ako aj vybudovanie táborov na neodkladné umiestnenie utečencov.


    Ukrajinská strana zatiaľ nezverejnila ani odhad možností krajiny v súvislosti s počtom migrantov, ktorých by dokázala prijať.

    Ukrajina dementovala správu o záujme pomôcť s migrantmi

    Imigračné úrady popreli, že by vydali materiál, o ktorom sa hovorilo v pôvodnej správe a podľa ktorého kompetentní na základe nariadenia najvyššieho predstaviteľa krajiny, prezidenta Petra Porošenka a v súlade so zákonom o utečencoch z roku 2011 preskúmajú kapacity na prijatie utečencov a v spolupráci s ďalšími orgánmi štátnej správy podniknú kroky na adekvátne vybavenie hraničných priechodov, ako aj vybudovanie táborov na neodkladné umiestnenie utečencov.


    Portál Korrespondent však zverejnil aj fotografiu materiálu s predmetným textom, ktorého šírenie imigračný úrad vníma ako zrejmú provokáciu s cieľom “destabilizovať migračnú situáciu na Ukrajine”.


     

    - Reklama -