Srabe! Čo to vystrájaš v tom Bruseli? Český premiér schytal spŕšku nadávok

    0
    Bohuslav Sobota s Robertom Ficom počas rokovania Hospodárskej a sociálnej rady SR a Rady hospodárskej a sociálnej dohody ČR. (Autor: SITA)

    Bohuslav Sobotka (ČSSD) sa vybral za kultúrnym zážitkom a namiesto toho ho čakalo nemilé prekvapenie. Počas slávnostného otvorenia výstavy Kara – gigant československého kožušníckeho priemyslu v severočeskom meste Trutnov ho jeden z prítomných mladíkov slovne napadol. „Srabe! Čo to tam vyvádzaš v tom Bruseli?” vykrikoval po premiérovi.

    Mladý muž odôvodnil svoje konanie postojom slovenských politických elít ku kvótam na prerozdelenie utečencov, pričom rovnaký postoj požaduje aj od českého predsedu vlády. Pripomeňme, že v uplynulých dňoch slovenský premiér Robert Fico oznámil, že kvótny systém nebude rešpektovať a napadne ho súdne.  

    Server Novinky.cz píše, že muža spacifikovali zamestnanci múzea a policajti. Vyviedli ho z múzea, avšak podľa informácií denníka Právo mladík zadržaný nebol. Premiér ani ostatní návštevníci sa vraj nenechali incidentom vyviesť z miery a na verbálny útok nereagovali.


     

    - Reklama -