Fico v infringemente, Rusi v Sýrii a trenky sú nad Zemanom. Týždeň očami Petra Schutza

    0
    Premiér Robert Fico počas vystúpenia v Národnej rade (Autor: SITA)

    Peter Schutz nazval kvóty ako udalosť týždňa. „Procedurálny prielom je výrazom  frustrácie Junckera, Merkelovej a spol. z krízy a hysterického Visegrádu, s ktorým prestala byť rozumná reč, keďže dominantne na vlastných voličov orientovaní politici, navyše i s predsudkami – na čele s Ficom & Kaliňákom – indukovali  protiutečenecko-protibruselskú  psychózu takej intenzity, že sami sa stali jej obeťou, keďže to vyzeralo, že sami uverili absurdným argumentom, ktoré šírili. („Aj tak odídu do Nemecka.“ No a čo, keď odídu? To je aký problém pre SR?),“ komentuje udalosti uplynulých dní.

    Sporné požiadavky, Putin – záchranca a červené trenky

    Za zmienku podľa neho stojí aj hojná účasť na Pochode za život v Košiciach. „Požiadavka na legislatívne zmeny, ktoré happening vzniesol, je sporná, keďže na pozitívny zostupný trend interrupcií by aj dobre mienené zmeny mohli pôsobiť rušivo,“ skonštatoval.

    A teraz niečo zo sveta. Putin vraj zachraňuje Asada. „Konečne sa vyjasnilo, odkiaľ sa vzalo pred tromi týždňami prímerie v Donbase – tentoraz dodržiavané. Lietadlá, tanky, transportéry presunuli do Latakie,“ píše Schutz.

    Komentátora zaujali aj červené trenky nad sídlom Miloša Zemana. Debata okolo „nočnej akcie“ skupiny Ztohoven je podľa neho „dramaturgickým zámerom, teda aby performancia vrátila do svetla umelecko-anarchistickú skupinu, ktorá sa naposledy (asi 2007) preslávila aranžovaním atómového výbuchu v živom vysielaní ČT 2“.

    Za ohlupovanie by mal byť Fico trestne stíhaný

    Pozornému oku komentátora neunikol ani utorkový večerný prejav premiéra Fica na obrazovkách televízie TA3. „Za  manipuláciu a ohlupovanie, aké predviedol, by mal byť predseda Fico trestne stíhaný. Fámy, čisté klamstvá a nezmysly, ktoré šíril, naplňujú paragrafy o šírení poplašnej správy a nenávisti k určitej špecifickej skupine, ktorou sú utečenci,“ zhodnotil.

    Celý komentár Petra Schutza si môžete prečítať TU


     

    - Reklama -