Prezident konaj. Procházka chce kvôli utečencom okrúhly stôl. Postoj všetkých strán v parlamente má byť rovnaký

    0
    Predseda strany Sieť Radoslav Procházka (Autor: SITA)

    „Dovoľujeme si preto vyzvať prezidenta republiky, aby usporiadal okrúhly stôl predsedov politických strán s reálnou šancou na účasť v budúcom slovenskom parlamente, s cieľom dospieť k národnej dohode na ďalšom postupe voči migračnej vlne, susedným krajinám a EÚ ako takej,“ uvádza sa v stanovisku strany s tým, že národnú dohodu považujú za kľúčový predpoklad plnej kontinuity medzi postojmi tejto a budúcej vlády. „Máme o takúto kontinuitu úprimný záujem,“ uviedol predseda strany Sieť Radoslav Procházka.

    Pre Slovensko je podľa Siete „životne dôležité, aby ostalo na správnej strane dejín“ v podobe plnohodnotného a nespochybniteľného členstva v EÚ. „Príslušnosť k úspešnej časti sveta je pre našich občanov absolútne kľúčová vec a všetci slovenskí politici do jedného sú povinní usilovať o zachovanie a rozvoj tejto príslušnosti,“ uviedol šéf Siete Prochádzka.

    Ministri vnútra členských krajín EÚ v utorok na mimoriadnom zasadnutí v Bruseli odsúhlasili kvóty. Predseda vlády SR Robert Fico ich však naďalej odmieta a tvrdí, že pokiaľ bude premiérom, žiaden migrant na základe povinných kvót na Slovensko nepríde. Fico svoje odmietavé stanovisko bude tlmočiť aj na summite lídrov EÚ v stredu v Bruseli.

    - Reklama -