Z umiernených katolíkov extrémisti? Aj toto sa môže stať, keď sa odporcovia potratov a antikoncepcie rozhodnú ísť pochodovať, myslí si poslanec Droba

    0
    Juraj Droba, poslanec NR SR za Slobodu a Solidaritu (Autor: SITA)

    Mohla to byť pekná myšlienka. Keby sa nezvrtla k niečomu, čo je namierené proti slobodnej vôli žien a nesledovala pomýlený cieľ. Interrupcia je totiž veľmi citlivá téma, každá žena, ktorá ju podstúpila, sa musí vyrovnať hlavne sama so sebou. Do toho však príde dav, ktorý hlása svoj svetonázor a pochoduje zaň.

    Zastáva právo ženy

    Aj Juraj Droba, zástanca slobody a zodpovednosti, ako hlása na svojom blogu, si myslí, že v tomto prípade je právo v rukách samotných žien. „Je to veľmi náročná téma a interrupcia je krajné riešenie. Vždy však budem zastávať výlučné právo ženy urobiť rozhodnutie, ktoré často býva najťažšie v jej živote,“ myslí si poslanec , ktorý o tom bloguje na portáli sme.sk. Člen iniciatívy Bratislava INAK a otec syna sa zamýšľa aj nad tým, čo by sa stalo, keby bola interrupcia u nás zakázaná. Jej výkon by bol totiž ilegálnym a odohrával by sa mimo oficiálneho zdravotníctva. „Zdravotná starostlivosť  nás sprevádza a chráni po celý život. Nie sme s ňou síce spokojní, ale to je iný príbeh, ktorý s interrupciami nesúvisí,“ myslí si Droba.

    Štát by mal byť neutrálny

    Podľa neho nie je v poriadku, ak sa pri pochode objavia v uliciach transparenty hlásajúce, že antikoncepcia je vražda. Podľa neho škodia „a v očiach normálneho človeka robia z pochodujúcich dav extrémistov, hoci väčšina z nich sú úplne normálni umiernení katolíci“.  Upozorňuje však, že pochod nebol len pochodom katolíkov, ale aj ľudí, ktorí našu spoločnosť berú ako bezbožnú, ba až cynickú a bez úcty k tradícii. Droba si však myslí, že naša spoločnosť má v sebe, naopak, poriadnu dávku konzervatizmu. „Až mi to niekedy ako liberálnemu politikovi prekáža,“ uviedol vo svojom blogu. Nie je dobré, ak sa štát viaže na určitú ideológiu alebo náboženstvo. Práve naopak, najmä pri jedincoch, ktorí sú schopní v mene svojho predsvedčenia aj vraždiť, by mal byť neutrálny.

    Celý blog Juraja Drobu nájdete TU

    - Reklama -