Budúci šéf bratislavského Dopravného podniku už robí chyby. Začal v životopise

    0
    Nová električka DPB (Autor: SITA)

    Už po zverejnení mien  adeptov na nových šéfov piatich podnikov hlavného mesta sa však objavili informácie o opaku. Televízia Markíza uverejnila príspevok, v ktorom jeden z mestských poslancov tvrdí, že bolo vopred jasné, kto bude víťaz výberového konania. Budúci šéf Dopravného podniku Bratislava (DPB) priťahuje pozornosť médií najmä preto, že primátor Ivo Nesrovnal sľuboval jeho transparentnosť.

    Urbanov prešľap

    Novým šéfom DPB by sa mal stať Milo Urban. Práve jeho meno si všíma portál instory.sk, ktorý poukazuje na to, že Urban spravil chybu ešte skôr ako nastúpil do funkcie, a to už pri vypĺňaní životopisu. V kolónke silné stránky uvádza okrem iných aj „Anylyticko – syntetické myslenie“. Portál poukazuje na chybu v slove „analyticko – syntetický“, kde pravdepodobne nedopatrením urobil preklep, čo nie je až také neobvyklé keďže písmená A a Y sú na slovenskej klávesnici vedľa seba.

    Instory.sk poukazuje aj na chybu vo vypĺňaní kolonky jazyky. Pri Slovenčine Urban uvádza „Mother Tongue“ teda v preklade Materinský jazyk. Toto slovné spojenie sa portálu zdá byť nesprávne, ale opak je pravdou. Tento výraz sa na označenie jazyka, ktorý sa človek v živote naučí, ako prvý sa v angličtine používa aj keď len v úradnom styku a v hovorenej angličtine nie je úplne bežný.

    Chyby v Urbanovom životopise však nie sú až také znepokojujúce, ako jeho blízky vzťah s primátorom Ivom Nesrovnalom. Denník Nový Čas, ktorý má o tomto blízkom vzťahu údajne dôkazy uviedol, že v prípade Nesrovnala sa nedá hovoriť o transparentnosti, pretože na mestskej radnici pracuje vo vedúcej funkcii jeho sesternica Eva Uhliariková.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -