Slovenský politik zožal úspech u nemeckých divákov. Naložil nemeckému vicekancelárovi kvôli utečencom

    0
    Europoslanec a šéf liberálov Richard Sulík so šéfkuchárom s Michelinovskou hviezdou Pavlom Pospíšilom (Autor: facebook)

    Richard Sulík skrížil v televíznej debate rétorické zbrane so spolkovým vicekancelárom Nemecka, Sigmarom Gabrielom. Témou boli, ako inak, utečenci.

    „Ten Slovák má úplnú pravdu. Nemecko vábi utečencov a potom chce, aby sa všetci podieľali na ich ubytovaní. Super! Veľmi dobre, že Slovák vytmavil Gabrielovi svoj názor,“ priniesol reakcie nemeckých divákov server Aktuality.sk.

    Sulík sa nedal

    „Slovenské médiá o televíznej debate verejnoprávnej stanice ZDF takmer neinformovali, hoci v Nemecku zarezonovala v nasledujúcich dňoch aj na stránkach najdôležitejších denníkov,“ pripomína server Aktuality.sk. Šéf liberálov je vraj v nemeckých médiách už pomerne známou postavou. V poslednej debate obhajoval Sulík odmietavé stanovisko Slovenska voči prerozdeľovaniu utečencov prostredníctvom kvót. „Viackrát zopakoval argument, že ich premiestnenie na naše územie by nič nevyriešilo, keďže ich cieľovou krajinou je aj tak Nemecko. Sigmar Gabriel potom na neho zaútočil s tým, že Slovensko a ďalšie štáty V4 sa iba vyhovárajú a v skutočnosti utečencov nechcú: Musíte sa zapojiť. Európa nefunguje podľa hesla – zapojím sa, ale len keď dostávam peniaze,“ píše portál Aktuality.sk.

    Europoslanec obvinil vicekancelára z klamstva

    Sigmar Gabriel vraj pred televíznymi kamerami obvinil Slovensko, že nedodržuje európske pravidlá, no nevedel jasne pomenovať ktoré. „Nenájdete jediné platné pravidlo, ktoré nedodržujeme. Vymýšľate si,“ ostro vystúpil slovenský europoslanec. Svojmu oponentovi pripomenul, že to skôr Nemecko má problém dodržiavať niektoré pravidlá, napríklad v prípade pomoci Grécku.

    Celý článok si môžete prečítať TU.


     

    - Reklama -