OZ PŠaV: Slovenské školstvo je dlhodobo finančne poddimenzované

0
Ilustračné foto: Žiaci základnej školy (Autor: SITA)

1. Predsedníctvo OZ PŠaV na Slovensku zásadne nesúhlasí s návrhom vlády SR na zvýšenie platov štátnych zamestnancov a zamestnancov vo verejnej správe, ktorého súčasťou sú zamestnanci školstva, o 1,3% v roku 2016.

Trváme na spoločnom návrhu KOZ SR s valorizáciou platov vo výške 7% pre všetkých zamestnancov školstva.

Dôvod: Slovenské školstvo je dlhodobo finančne poddimenzované. V otázke hodnotenia platov krajín v rámci OECD sme na posledných priečkach. K vylepšeniu pozície neprispelo ani navýšenie platov v rokoch 2013, 2014, 2015 každoročne o 5% pre pedagogických a odborných zamestnancov v regionálnom školstve. Zdôrazňujeme, že dané navýšenie sa týka iba 87 tisíc zamestnancov regionálneho školstva. V rezorte však pracuje viac ako 148 tisíc zamestnancov vrátane zamestnancov vysokých škôl.

Nízke ohodnotenie pedagogických zamestnancov má za následok potrebu hľadať si ďalšie zamestnanie. Štát sa má finančne postarať o pedagogických a odborných zamestnancov tak, aby neboli nútení hľadať si ďalšie zamestnanie.  V čase prázdnin by si mali čerpať dovolenku na regeneráciu pracovnej sily.

Žiadame:

Od 1. 1. 2016 valorizovať platy s navýšením o 7% pre zamestnancov všetkých typov škôl a školských zariadení.

 2. Od roku 2012 opakovane žiadame systémovú zmenu:

–          stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme,
–          osobitnej stupnice platových taríf vybraných skupín zamestnancov,
–          osobitnej stupnice platových taríf učiteľov vysokých škôl, výskumných a vývojových zamestnancov a zdravotníckych zamestnancov.

Dôvodom je zvyšovanie minimálnej mzdy bez úpravy uvedených stupníc platových taríf, ktoré ostávajú pod minimálnou mzdou.

Je nesystémové, ak vláda schváli výšku minimálnej mzdy a svojim nariadením príjme stupnice platových taríf pod minimálnou mzdou. Dôsledkom je nivelizačná kríza platových tried a platových stupňov, ktorá spôsobila, že minimálnu mzdu poberajú zamestnanci zaradení od 1. do 7. platovej triedy. Katalóg pracovných činností, ktorý určuje kvalifikáciu a zaradenie zamestnancov do tarifných tried pre tieto skupiny zamestnancov je tým bezpredmetný. Dotýka sa to najmä nepedagogických zamestnancov.

Žiadame upraviť stupnice platových taríf tak, aby v prvej tarifnej triede a v prvom tarifnom stupni začínali minimálnou mzdou.


3. Finančné problémy v školstve naďalej pretrvávajú aj napriek tomu, že vláda SR vo svojom programovom vyhlásení deklarovala školstvo ako svoju prioritu. V skutočnosti nie je reálnou prioritou, čo potvrdzuje aj neprijatie Správy o systémových zmenách v školstve vládou SR.
Správa o systémových zmenách v školstve bola odsúhlasená v HSR SR v októbri 2013 a posunutá na ďalšie legislatívne konanie. Do dnešných dní sa nedostala na rokovanie vlády SR a následne do NR SR. Pokiaľ by bola schválená a realizovaná, sme presvedčení, že školstvo by bolo na vyššej úrovni vo financovaní a kvalite vzdelávania. Tak, ako pred rokmi projekt Milénium aj táto Správa o systémových zmenách v školstve je bez hodnotenia a realizácie. To len potvrdzuje, že školstvo nie je pre vládu SR reálnou prioritou.

Žiadame vládu SR schváliť Správu o systémových zmenách v školstve v znení návrhu prerokovaného a schváleného HSR SR v októbri 2013.

Predsedníctvo zväzu

- Reklama -