NKÚ nechce s pravdou von. Čo sa to deje v Slovenských elektrárňach a čo skrývajú pred poslancami?

    0
    Národná rada Slovenskej republiky (Autor: SITA)

    S návrhom na doplnenie programu neuspel ani člen poslaneckého klubu KDH Alojz Hlina, ktorý presadzoval, aby ministerstvo vnútra informovalo o tom, aké opatrenia vykonalo proti úžerníckemu konaniu nebankových spoločností.

    Poslanec za Most-Híd Zsolt Simon nepresadil, aby podpredseda vlády Ľubomír Vážny predložil parlamentu správu o čerpaní eurofondov za roky 2007 až 2013.
    Poslanec za Most-Híd Gábor Gál neuspel s návrhom, aby parlament nerokoval o novele zákona o konflikte záujmov, ktorý predložili poslanci za Smer-SD. Podľa Gála v máji poslanci za Smer-SD zamietli novelu zákona o konflikte záujmov, ktorú predložili opoziční poslanci a rovnaký zákon sa do parlamentu nesmie predložiť skôr ako pol roka po jeho odmietnutí. Gál tiež zdôraznil, že Smer-SD predložil oklieštený návrh, ktorý nesprísni podávanie majetkových priznaní verejných funkcionárov a novela slúži len ako predvolebná zástierka.

    Parlament zamietol aj návrh poslanca za OĽaNO Miroslava Kadúca, podľa ktorého mal premiér Robert Fico predstaviť v NR SR správu o výsledkoch hodnotenia Programového vyhlásenia vlády.

    Diskusia k aktuálnej situácii riešenia migračnej krízy v Európskej únii bude dnes trvať do jej ukončenia, respektíve najneskôr do 22.00 hod. Pôvodne predseda parlamentu Peter Pellegrini navrhoval, aby poslanci o migrantoch diskutovali do ukončenia rozpravy, teda do noci, na návrh poslanca za SaS Martina Poliačika sa diskusia dnes skončí o 22.00 hod. Štandardne rokovanie parlamentu sa končí o 19.00 hod. Poslanec Alojz Hlina považuje nočné rokovanie o migrantoch za nedôstojné tak dôležitej téme, a presadzoval, aby sa diskutovalo do 19.00 hod. S návrhom neuspel.

     

    - Reklama -