Hlina problémy zamuruje, Štefanec si to predstavuje ako Hurvínek vojnu. Týždeň očami komentátora Schutza

    0
    Angela Merkelová, predsedníčka vlády Nemecka (Autor: SITA)

    „To, že vlny, ktoré sú teraz v pohybe, Nemecko zrejme absorbuje, nič nemení na fakte, že Berlín urobil parametrický skok v utečeneckej otázke,“ píše Peter Schutz. V komentári pokračuje so slovami, že Merkelovej „nelimitovaná otvorenosť utečeneckému boomu vytvorí časom nielen tlak na vonkajšie hranice Schengenu, ale cez kvótny mechanizmus, na ktorom trvá aj s Junckerom, i na azylové politiky ostatných členov EÚ, s ktorými nie sú všetci mentálne vyrovnaní a pripravení na dlhodobé populačné prírastky z krajín Blízkeho východu a Afriky“.

    Emóciami najotrávenejšia téma

    Ďalšou povšimnutia hodnou udalosťou uplynulého týždňa je názorové vymedzenie sa prezidenta Andreja Kisku voči postojom premiéra v utečeneckej kauze. „Prezident zaťal do emóciami najotrávenejšej témy, ktorá je v najpoprednejšom popredí klinického obrazu verejnej debaty,“ myslí si Schutz. „Fico vie, že ísť do zápasu na mačety s Kiskom by pred voľbami nebolo ono,“ pokračuje.

    Kolekcia fráz a duchaprázdností

    Petra Schutza zaujalo aj vyhlásenie europoslanca Ivana Štefanca, keď povedal, že navrhuje tvrdý vojenský zásah proti Islamskému štátu. „Štefanec a aj s ďalšími, čo im zrazu napadli podobné myšlienky, si zaslúži ocenenie ,predstavuje si to ako Hurvínek vojnu‘, čo je vyjadrenie vzdialenosti medzi infantilne naivným a nesmierne zložitým,“ myslí si. Postoje slovenských europoslancov k utečeneckej kríze Schutz hodnotí ako „kolekciu fráz a duchaprázdností“.

    Zamurovať!

    Komentátor si na mušku zobral aj výčiny poslanca Alojza Hlinu. Ten sa vyznamenal zamurovaním pracovníčky nebankovky v obchodnej prevádzke. „V KDH, kde má Hlina prechodný pobyt, našli konečne politika, ktorý má jasnú víziu, ako riešiť problémy Slovenska. Zamurovať!“

    Celý komentár Petra Schutza si môžete prečítať TU

     

    - Reklama -