Nemoslimom vstup zakázaný! Vitajte v európskych mestách

    0
    Imigranti (ilustračná fotografia). (Autor: SITA)

    Takzvané „no-go zones“ alebo, ak chcete, zóny, do ktorých sa neodporúča chodiť, sú už vo všetkých väčších mestách západnej Európy. Výnimkou nie sú ani severské krajiny, do ktorých utečencov v uplynulých rokoch lákali najmä štedré sociálne programy. Portál Konzervativnyvyber.sk cituje jedného švédskeho policajta, ktorý poskytol rozhovor dánskemu portálu Denkorteavis.dk. Policajt Jacob Ekström tvrdí, že už je unavený z toho, ako švédska vláda mlčí o skutočnom stave multikulturalizmu v škandinávskej krajine.

    „Veľké obytné plochy sa vo Švédsku vyvíjajú do podoby samostatných enkláv, ktoré úrady ignorujú. Tieto oblasti sú riadené veľkými rodinnými klanmi, ktoré vytvorili gangy. Tie následne páchajú rôzne druhy trestných činov,“ píše Konzervativnyvyber.sk s odvolaním sa na zdroje dánskeho portálu Denkorteavis.dk. Svedectvo policajta len poukazuje na to, koľko takzvaných „no-go zones“ je už v súčasnosti vo Švédsku. Podľa oficiálnych štatistík ich je najmenej 55 v 22 švédskych mestách. V jednom meste sú tak najmenej 2 moslimské getá, do ktorých by v záujme vlastnej bezpečnosti nemal vstúpiť človek nevyznávajúci islam. Zóny, do ktorých polícia neodporúča Švédom vstúpiť, sú aj vo veľkých mestách, ako sú Malmö či Göteborg.

    Švédsko však nie je v prípade, že sa „no-go zones“ rozrastú, osamotené. Podobné problémy majú aj ďalšie krajiny s vyspelým sociálnym systémom. Getá tak vznikajú na okrajoch miest Nemecka, Veľkej Británie,  ale aj Francúzska. Na alarmujúcu situáciu upozorňuje aj český bloger Josef Zbořil, ktorý vo svojich príspevkoch tvrdí, že „no-go zones“ nie sú žiadny mýtus. „Európske no-go zones sú vedľajším produktom desaťročia trvajúcich multikultúrnych politík, ktoré podporovali moslimských imigrantov k vytváraniu paralelných spoločností, ktoré zostávajú oddelené od svojich európskych hostiteľských krajín skôr, než že by sa do nich integrovali,“ píše Zbořil.

    Popieranie nepomôže

    To, že multikulturalisti a ochrancovia práv utečencov považujú „no-go zones“ za výmysel konšpirátorov, neznamená podľa Zbořila, že takéto oblasti neexistujú. „Niektorí z nich sú teraz zapojení do spoločnej kampane zdiskreditovania a dokonca aj umlčania tých, ktorí na tento problém upozorňujú,“ dodáva český bloger. Švédsky výskumník Lars Korsell, ktorého cituje dánsky portál Denkorteavis.dk, ironicky poznamenal, že „je skvelé, že vo Švédsku existujú oblasti, v ktorých neexistuje švédske právo“.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -